Chrome iOS'da da güncellendi | Kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruyacak

Chrome iOS'da da güncellendi | Kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruyacak
Chrome, iOS uygulamasına yeni işlevler getiriyor. Bu doğrultuda en önemli detaylardan bir tanesi de kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak olacak.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Google, bir süre önce yaptığı açıklamada Chrome‘un iOS sürümünün çok yakında yeni özellikler alacağını duyurdu. Yeni güncellemeyle birlikte tarayıcı, halihazırda Android ve masaüstü uygulamalarında kullanılan Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini alacak.

Gelişmiş Güvenli Tarama; kullanıcıların Google Chrome ve Gmail’deki kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha iyi korunmasına imkan sağlıyor. Bir sonraki Chrome güncellemesiyle iOS’a da gelecek.

Bunun yanı sıra tarayıcı geçmişini adres çubuğuna yazarak ya da söyleyerek silme gibi kullanışlı işlevler de kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu da daha önce Android ve masaüstü uygulamalarında bulunuyordu. Aynı zamanda adres çubuğu üzerinden gizli sekme açma veya Chrome‘u varsayılan olarak ayarlama gibi işlemleri de yapabiliyorsunuz.

Google, yerleşik çeviri sistemini de geliştirdiklerini söyledi. Buna göre güncellenmiş dil tanımlama sistemi, artık web sitelerini daha doğru ve hızlı bir şekilde çevirecek.

İlgili Haberler