Galatasaraylı Mbaye Diagne, Belçika'da istenmiyor

Galatasaraylı Mbaye Diagne, Belçika'da istenmiyor
Club Brugge’ün genel menajeri Devy Rigaux, Diagne'yi kadro dışı bırakmalarının ardından takımda aile ortamı sağlandığını söyledi.

Galatasaray'ın büyük umutlarla Kasımpaşa'da transfer ettiği Mbaye Diagne, sarı kırmızılılarda istenilen performansı gösteremeyince, Belçika ekiplerinden Clup Brugge'ye kiralanmıştı. Yeni takımında da bir türlü dikiş tutturamayan yıldız futbolcu son olarak kadro dışı bırakıldı. 

Sarı kırmızıların sezon başında kiraladığı yıldız oyuncunun, yeniden Galatasaray forması giymek istediği belirtildi.  Belçika ekibinde kadro dışı bırakılan ve şubat ayının ortasında teknik direktör Clement'ten özür dileyip affedilen Diagne'yi de liglere verilen ara vurdu. 
Club Brugge takımında yeniden antrenmanlara çıkan ve şans bulması beklenen Diagne, tüm dünyayı etkileyen 'korona virüsü' nedeniyle sahalara dönemedi. Son resmi maçını 2 Kasım 2019 tarihinde oynayan Diagne'nin, Brugge ile bağlarını kopartıp bir an önce Galatasaray'a gelmek için geri sayıma geçtiği belirtildi.

Korona virüsü salgını nedeniyle uygulanan karantina günlerinde dahi Diagne'nin menajerine, "Ben İstanbul'a gitmek istiyorum. Futbol hayatıma Galatasaray'da devam edeceğim.  Burada kalmamın ne anlamı var" dediği belirtildi. Ancak sözleşme şartları nedeniyle Belçika'da kalması gerektiği Diagne'ye iletildi.

KULÜPTEN OLUMSUZ AÇIKLAMALAR  

Öte yandan Club Brugge’ün genel menajeri Devy Rigaux "Diagne gidince kesinlikle eksikliğini aramadık. Tam aksine takımda iyi bir aile ortamı oluştu, derin bir nefes aldık. Takımda kulübün standartlarına saygı duyan oyuncular kaldı” diye konuştu.​​​​​​​

​​​​​​​

 

 

​​​​​​​