Geleceğin karikatüristleri sergi heyecanı yaşıyor

Geleceğin karikatüristleri sergi heyecanı yaşıyor
Geleceğin karikatüristleri sergi heyecanı yaşıyor

Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki sergide, 200 öğrencinin 183 karikatürü yer alıyor.

Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki sergide, 200 öğrencinin 183 karikatürü yer alıyor. Çalışmaları sergilenen çocuklar, akranlarının yaptığı karikatürlere de büyük bir dikkatle baktı.

İstanbul’daki Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Bilgi Evleri öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları karikatürleri, “Mizahla Düşünmek” adlı sergide bir araya getirdi. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturulan sergide; Sefaköy, Taştepe, İnönü, İkitelli, Söğütlüçeşme, Cennet ile Halkalı Bilgi Evleri karikatür atölyeleri öğrencilerinin çalışmaları yer alıyor.

Barış köprüleri kurulacak
Serginin açılışını Bilgi Evleri öğretmenleri ve karikatürist Yaşar Fırat öğrencilerle birlikte yaptı. Açılışta konuşan Bilgi Evleri Eğitim Şefi Dr. Nadir Çomak, atölyelerde geleceğin sanatçılarını yetiştirdiklerinin altını çizerek, şöyle dedi: “Karikatür; öğrencilerimizin, çizme, espri, düşünce ve ifade etme yeteneklerini geliştiriyor. Onlar çizgileriyle barış köprüleri kurup, tüm Dünya’ya kardeşlik mesajları vererek, gelecekte iyi birer çizer olacak.”
Karikatürlerinin sergilenmesinden dolayı yaşadıkları mutluluk ve heyecan yüzlerinden okunan çocuklara çalışmalarında, sanatçılar Salih Memecan, Varol Yaşaroğlu, Ragıp Derin ve Devrim Kunter de destek verdi.
200 öğrencinin 183 çalışmasının yer aldığı sergi, 30 Haziran’da kapanacak.