Sarıkaya’nın tanık gösterdiği Ahmet Dirican Muharrem Sarıkaya’yı yalanladı. Muharrem Sarıkaya hamile muhabiri sandalyeden ittiğini kabul etmemişti

Sarıkaya’nın tanık gösterdiği Ahmet Dirican Muharrem Sarıkaya’yı yalanladı. Muharrem Sarıkaya hamile muhabiri sandalyeden ittiğini kabul etmemişti
İHA muhabiri Ahmet Demir'e vurduğu görüntülerle gündeme gelen Muharrem Sarıkaya, gazeteci Aslı Işık’ın “Hamileyken beni sandalyeden itti” iddiasına verdiği cevapta “Aynı suçlamayı 11 yıl önce Ahmet Dirican’a da yöneltmişti” dedi. Dönemin Habertürk Ankara Büro Haber Müdürü Ahmet Dirican’dan Sarıkaya’nın açıklamasına yanıt gecikmedi.

Muharrem Sarıkaya Habertürk Ankara muhabiri Aslı Işık’ı hamileyken sandalyeden ittiğini kabul etmemişti

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya''nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportajı sırasında yayında ses kontrolü yapan kameraman İHA muhabiri Ahmet Demir''e vurduğu görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Yaşanan skandalın ardından özür mesajı paylaşan Sarıkaya hakkında yeni şiddet iddiasıyla gündeme gelmişti.

HAMİLEYKEN SARIKAYA''DAN ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Bir dönem Habertürk’ün Ankara bürosunda görev yapan Aslı Işık, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Sarıkaya’nın rutin hareketi bu. Adam şiddeti öyle içselleştirmişti ki, 7 aylık hamileyken bana bundan çok daha fazlasını yapmıştı. Medyanın kelli felli abileri bunların hepsini biliyor. Yer Habertürk tarih: 7. 8.2009” ifadesini kullanmıştı.

Yıllar önce yaşandığını öne sürdüğü şiddet olayıyla ilgili Dijital Gaste''den Egehan Erkün''e konuşan Habertürk Ankara bürosu eski muhabiri Aslı Işık, Muharrem Sarıkaya’nın uzun bir süre mobbingine maruz kaldığını ve hamileyken şiddet gördüğünü öne sürmüştü.

SARIKAYA: KOCA BİR YALANDIR

Işık’ın iddialarına Sarıkaya’dan yanıt gecikmedi. Sarıkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "NOT: Olay sonrası tanıyıp tanımadığım birçok kişi hakkımda ağır sözler söyledi, bazıları da ithamda bulundu. Bunlardan biri de Aslı Işık idi. Beni, Ağustos 2009’da “Yedi (7) aylık hamile iken sandalyesini itip düşürmekle” suçladı. Oysa, Aslı Işık bu iddiasını, o tarihte Habertürk Ankara Büro Haber Müdürü olan gazeteci Ahmet Dirican hakkında dile getirmişti. O gün haber merkezinde bulunanlar tarafından iddiasının gerçek olmadığı yüzüne söylendiğinde Aslı Işık, “Ama olsaydı sandalyeden düşebilirdim” diye ilginç bir gerekçeye sığınmıştı.

“AHMET DİRİCAN BUNUN TANIĞIDIR”

Bu gelişmelerden o dönem sonradan bilgi sahibi oldum. Onbir (11) yıl önce Ahmet Dirican için söylediği, sonrasında hiç dile getirmediği gerçek dışı suçlamasını, dönüp dolaşıp bugün de bana isnat etmiş olmasının şaşkınlığı içindeyim. Başta açtığı davadaki mahkeme tutanakları olmak üzere, o an haber merkezinde bulunanlar ve gazeteci Ahmet Dirican bunun tanığıdır. İddiası gerçek dışı, koca bir yalandır." ifadelerini kullandı.

Muharrem Sarıkaya’nın bu açıklamalarına Ahmet Dirican’dan cevap geldi.

“ŞAŞKINLIKLA OKUDUM”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dirican, Sarıkaya’nın savunmasını şaşkınlıkla okuduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İHA Kameramanı Ahmet Demir’e tokat atan Muharrem Sarıkaya’nın, hamile gazeteci arkadaşımızı ittirerek sandalyeden düşürdüğü iddiası karşısında kendisini savunurken, aslında bu iddianın 11 yıl önce benim için dile getirildiği yönündeki mesajlarını şaşkınlıkla okudum.

“DÜNÜN GÜNEŞİ İLE BUGÜNÜN ÇAMAŞIRI KURUTULMAZ”

Öncelikle vurgulamam gerekir ki, hangi meslekte olursa olsun bir kişinin bir başkasına şiddet uygulamaya hakkı yoktur. Muharrem Sarıkaya’nın görevini yapmaya çalışan Kameraman Ahmet Demir’i tokatlamasının hiçbir gerekçesi olamaz, özürle, kınamayla geçiştirilebilecek bir hareket değildir FETÖ’den ve Adil Öksüz’ü kaçırma iddiasıyla mahkum olan birinin isteği üzerine 11 yıl kadar önce atıldığım ve mesleğimi yapmama engel olan Habertürk Gazetesindeki olaya gelince…

Ben sandalyeden düşürme olayına tanık olmadım.Madem 11 yıl önce böyle bir iddia benim için söylendi niçin en azından savunmam istenmedi? Kısacası Demirel’in deyimiyle ‘Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz’…”

 

İlgili Haberler