Toygun Atilla'dan TGC ve Muharrem Sarıkaya'ya tokat gibi cevap! Oda TV'nin ödülünü kuralı çiğneyip başkasına vermişlerdi

Toygun Atilla'dan TGC ve Muharrem Sarıkaya'ya tokat gibi cevap! Oda TV'nin ödülünü kuralı çiğneyip başkasına vermişlerdi
Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, Muharrem Sarıkaya'nın kameramana tokat atmasının ardından olaya büyük tepki gösterdi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP''li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin''le program yaptığı sırada, bağlantı sorununa yardımcı olmaya çalışan kameramana tokat atmasının yankıları sürüyor.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla da, yaptığı açıklamada Muharrem Sarıkaya''nın hareketinin perde arkasını açıkladı.

Toygun Atilla "İstediklerini ödüllendirip, köpürten, istemediklerini görmezden gelerek yok sayan perdenin önünde farklı, arkasında farklı davranan güç odakları, Muharrem Sarıkaya gibilerin kurumsallaşmış halidir" ifadelerini kullanarak, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti''nin Oda TV''ye ödül vermemek için Sedat Simavi ödüllerinde teamüllerin dışına çıkılarak daha önce bir yarışmaya katılarak ödül kazanmış habere ‘gazetecilik’ ödülü verilmesini hatırlattı. 

İşte Atilla''nın o paylaşımı:

ODA TV''NİN HAKKINI YEMİŞLERDİ

TGC 45. Sedat Simavi ödüllerinde teamüllerin dışına çıkılarak daha önce bir yarışmaya katılarak ödül kazanmış habere, Oda TV''ye ödül vermemek için ‘gazetecilik’ ödülü verildiği ortaya çıkmıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2021 Sedat Simavi Ödülünü "Valilik Nefes Darlığından Öldü" demişti: Kulaklarından ve Gözlerinden Kan Gelmiş" başlıklı haberiyle Diken muhabiri ve editörü Canan Çoşkun kazanmıştı. Ancak Canan Coşkun''un bu haberiyle 20 Eylül 2021''de Musa Anter haber ödüllerinde Türkçe haber kategorisinde 1.cilik ödülünü kazanmıştı. 

Adaylardan Odatv sorumlu yazı işleri müdürü Can Özçelik''in eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı koltuğundan eden "Kendi bakanlığına mal satan bakan" başlıklı Ruhsar Pekcan''ın sahibi olduğu firma üzerinden bakanlığa dezenfektan ürünü satmasını konu alan haberine bazı jüri üyelerinden "Odatv''ye ödül vermeliyim. Onlarla kavgalıyız" gibi çıkışlarla karşı çıkıldığı iddia edilmişti.

İlgili Haberler