Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Murat Ağırel'e dikkat...

Murat Ağırel ismini bir kenara not edin. Odatv'de yazıyor. İYİ Parti İstanbul İl Yönetiminde iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi. Bu genç kardeşimiz önümüzdeki günlerde gündeme damgasını vuracak. Binlerce sayfalık Sayıştay raporlarını inceliyor. Trilyonlarca liralık yolsuzlukların peşine düştü. Dün de AKP'nin kalelerinden Gaziantep Belediyesindeki yolsuzlukları yazdı. Buz dağının görünen yüzü... Daha neler var neler...

31 Mart seçimleri için kafa yoranlar, hangi partiden olursa olsun aday olanlar, bu gidişata "dur" demek için gayret edenler; Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul-Esenler'de yaptığı "Biz bu şehre ihanet ettik" görüntüleri ile beraber Murat Ağırel'in Sayıştay raporlarını değerlendirdiği yazıların arşivlerini çıkarıp vatandaşın uyanmasını sağlamalıdır.

Murat'ın bu üstün gayretleri önümüzdeki günler TBMM gündemine de gelecek elbette. O raporu yazan Sayıştay denetçilerinin görevden alındıklarını hatırlatıp Ağırel'i yeniden tebrik ederek dün kaldığımız yerden devam edelim...

***

Erdoğan ailesi ile bu kadar iç içe olan Kamer ailesinin oğlu Atasay Kamer hakkında, iddianamede belirtilen "Giriş-Çıkış Kayıtlarını" inceleyelim;

Veysel Alemdaroğlu ve Erdem Efendioğlu 30.10.2014 tarihi saat 16:16:58'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye çıkış yaptı. Atasay Kamer de aynı günde saat 17:44:53'te aynı yerden, aynı uçak için çıkış yaptı.

Atasay Kamer 16.09.2015 tarihinde saat 23:03:21'de, 17.03.2016 tarihinde saat 05:29:23'te ve 21.03.2016 tarihinde saat 18:08:57'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan çıkış yaptı.

Peki, Kamer bu tarihlerde kim ile birlikte çıkış yaptı? İddianamedeki giriş-çıkış kayıtlarındaki bilgilere göre, Adil Öksüz'le.

Peki, bu tesadüf olmuş olamaz mı? Olamaz. Çünkü aşağıdaki tablodan da görüleceği üzere, Kamer değişik zaman aralığında FETÖ mensubu olduğu iddia edilen kişiler ile defalarca beraber yurt dışına çıktı.

İddianamede bulunan kişilerin devamlı yurt dışına ekip halinde gidip geldikleri görülüyor. Atasay Kamer'in ise beraber yurt dışına gidip geldiği isimler çok şaşırtıcı! Liste kalabalık ve çok renkli!.. Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği gibi "Kimler, kimlerle beraber uçmuş!"

İddianamede ayrıca Kamer'in ticari ilişkisi olduğuna dikkat çekilen bir takım isimlerin tamamı, ek klasörlerde yer alan bilgi notuna göre Atasay Kamer ile birlikte en az bir defa yurt dışına aynı saat dilimlerinde giriş-çıkış yapan kişilerdir.

Çok ilginç değil mi? Bu isimler içinde Hakan Şükür dışında, hakkında bir işlem başlatılan birini duydunuz mu? Atasay Kamer'le birlikte hakkında gözaltı kararı alınan altı kişi ya tutuklandı ya da kaçak durumunda. Atasay Kamer hakkında çıkan gözaltı kararı uygulanmadı ve hakkındaki iddia da enteresan şekilde düştü. Atasay Kamer sürecin tamamından bilgi sahibi, kendini o kadar hazırlıyor ki şirketine kayyum atanacağını düşünerek kendini 27.07.2016 tarihinde iş veren konumundan SSK'lı işçi konumuna geçiriyor.

Çaycının Bank Asya'ya para yatırdığından dolayı tutuklandığı, arkadaşı FETÖ bağlantılı diye mesleklerinden men edilen insanların olduğu yerde, hakkında ciddi deliller olan isimlere bir soruşturma açılmaması, yürütülen FETÖ operasyonları konusunda kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Canla başla FETÖ ile mücadele eden insanların emeklerine yazık.

Ne diyor reklam: 'Sadece kadınların altıncı hissi vardır. Ve bu onları Atasay'a götürür!'

Bakalım Atasay bizi nerelere götürecek?

Tebrikler Murat.. Bakalım savcılar iddianameye neler ekleyecek? Ya da ekleyebilecek mi?

Yazarın Diğer Yazıları