Müslümanı tekfir etti mi etmedi mi?

Önceki gün "Müslüman Müslümanı tekfir eder mi?" demiş, Peygamber Efendimizin "Ölülerinizi hayırla yad ediniz." hadisini hatırlatmıştım.

Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Hasan Onat Hakk'a yürüdü ve daha toprağa verilmeden akıl dışı, izan dışı, ilim dışı, Müslümanlık dışı isnatlar -başka bir kelime kullanmak istemiyorum!- peş peşe  geldi.

Aynı hocadan, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı'dan, ilim tedris eden yakın arkadaşı Prof. Dr. Sönmez Kutlu, Hasan Hoca'nın vefatından sonra bir açıklama yayınlayarak merhumu hayırla ananlara teşekkür etti.

Hayırla anmayanları bu köşede zikrettim. Biri hariç, isimler üzerinde tekrar durmayacağım. O "hariç" zat Diyanet'in eski Din İşleri Yüksek Kurul üyesi Dr. Ahmet Gelişgen.

Hoca'nın avukatı uzun bir cevap yazdı ve "İstiklal" adlı sitede yayınladı. 

Önce A. Gelişgen hakkında ne yazdığımı hatırlatacağım:

"Dr. Ahmet Gelişgen de Hasan Onat'ın oryantalist düşünceli bir insan olduğunu ve fikirlerinin küfrü gerektirdiğini söyleyecek kadar ileri gidiyor. (Bu sözlerini internette bulamazsınız. Arkadaş gruplarında paylaşıyor ve sonra siliyor. O paylaştığı görüntü elimizde.)

Dr. Ahmet Gelişgen, Hasan Hoca'nın Şia'yı meşrulaştırdığı iddiasında bir de. A. Gelişgen'in Maturidîliğe karşı tavrı öteden beri nettir. İster istemez Hasan Onat ve Maturidîliği anlamak isteyenlere karşı tavır koyacaktır. Ama küfre varacak bir tavır İslâmla ne derece bağdaşır?! Ahmet Gelişgen'in vereceği bir cevap varsa burada yayınlamaya hazırım."

Herhâlde bu iş mahkemede biter demeye getiriyorlar. Hocanın yerine avukatı Mehmet Ballı cevap yazıyor. Doğrudan bana göndermiyor, "Yeniçağ Yazarı'ndan Ahmet Gelişgen Hoca'ya iftira![1]" başlıklı cevap bir sitede yayınlıyor.

"Cevap" bu köşenin dört misli. "1" yazdıklarına göre, ben yazdıkça kendileri de yazacaklar.

Zaten Hocadan cevap beklediğimi ve cevabı yayınlayacağımı belirttim. 

Teknoloji geçişkenlik imkânları sunuyor. Yazıya bir tıkla ulaşılacak linki buraya düşüyorum. Dolayısıyla metni yayınlamış oluyorum.

Dr. Ahmet Gelişgen'in telefonundan tanıdıklarına gönderdiği notu aşağıda aynen veriyorum. Eğer bu not kendisine ait değilse, birileri onunla uğraşıyor, demektir. Telefonda ismi olmasa ben neden yukarıdaki satırları yazayım! Eğer bu not kendisinin değilse, onun adını kullanıyorlardır. Bunu da fâş ederek "hayır" işlemiş oluyorum!

arslan-tekin-002.jpg

 

Yazarın Diğer Yazıları