Yıllar önce kendisi hakkında tweet atan Ruşen Çakır’a olay gönderme

Yıllar önce kendisi hakkında tweet atan Ruşen Çakır’a olay gönderme
Bir dönem AFP Türkiye şef foto muhabiri olan Mustafa Özer’den yıllar önce kendisi hakkında tweet atan şu sıralar ABD merkezli Chrest Foundation'dan aldığı fonla gündeme gelen Ruşen Çakır'a olay göndermede bulundu.

İntikam soğuk yenirmiş intikamını soğuk yedi

ABD merkezli vakıf Chrest Foundation’nın, Türkiye’de bazı basın yayın kuruluşlarına toplamda yüz binlerce dolarlık hibe desteği aldığını açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Özellikle fon aldıklarının gizli olmadığını açıklayan Medyascope’un sahibi Ruşen Çakır, sosyal medyada eleştirilerin hedefi haline geldi.

Çakır’ı bazı meslektaşları sert bir şekilde eleştirirken, bazıları ise yaptıkları paylaşımlarla destek verdiler.

Çakır’a bir eleştiri de eski AFP Türkiye şef foto muhabiri Mustafa Özer’den geldi.

Özer, Ruşen Çakır için sosyal medya hesabındandan yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

MİT''deki görevim deşifre edilince Ruşen Çakır bunu demişti. Şimdi bende diyorum ki. "Ruşen Çakır''a sahip çıkması gerekenler gazeteciler değil, CIA cılardır."

Önce FETÖ''den fonlandılar. Gezi ve 17-25 olaylarından hemen sonra 15 temmuz darbe girişimini haklı çıkarmak için ABD ve AB ülkelerindeki fonlarla desteklendiler. Paranın sahibi kim? Fetöye kucak açanlar. Parayı alan kim? Fetönün kucağında kalem oynatanlar. Sonuç: Patron CIA

Yayın kuruluşları fon lardan destek alamaz. Çünkü fonlanan medya kuruluşu bağımsız olamaz. Aksine istihbarat servislerine hizmet eder. Independent gazetesi örneği var. Basın Sendikası onaylamadığı için fon alamadı. Ve battı. gazete 1 sterline Rus işadamına satıldı.

İlgili Haberler