n11'den Atatürk'e büyük saygısızlık

n11'den Atatürk'e büyük saygısızlık
Sanal alışveriş sitesi n11.com’un kullanıcılarına attığı bildirimde 10 Kasım’da çalınan ‘siren’ sesine atıfta bulunarak, Mustafa Kemal Atatürk’e yaptığı saygısızlık tepkilere neden oldu. Vatandaşın boykot çağrısının ardından n11.com’dan açıklama geldi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

e-ticaret sitesi n11.com’un, uygulamasını telefonuna indiren vatandaşlara gönderdiği bildirim tepkilere neden oldu.

Mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolaysıyla her 10 Kasım’da çalınan siren seslerine atıfta bulunarak "Rahatsız olabileceğini göze alarak – en azından siren çalmayarak- mesaj atıyoruz" ifadelerini kullanan firma, daha sonra özür mesajı yayınladı.

Atatürk’e büyük saygısızlık yapılan mesajda "İçimize sinmedi, rahatsız olabileceğini göze alarak – en azından siren çalmayarak- mesaj atıyoruz. Saat 00.00 itibarıyla özel indirimli ürünler sayfası açılacak…" ifadelerine yer verildi.

BİNLERCE VATANDAŞ SİPARİŞİNİ İPTAL ETTİ

Gelen tepkilerin ardından yayınlanan özür mesajında ise "Gece yarısı rahatsızlık vermemek amacıyla sessiz modda gönderilen bildirim metnine, kampanya temamız olan “siren” kavramını konu etmek, aziz Ata’mızın hatırasına sahip çıktığımız bugünde maalesef çok yanlış anlaşılmış ve yanlış yorumlanmıştır" denildi.

Yaşanan skandalın ardından vatandaşlar sosyal medyadan n11.com’a boykot çağrısında bulunurken Twitter’da da #n11Boykot hashtagi, Türkiye gündeminde uzun süre üst sıralarda yer aldı. Daha önce sipariş veren binlerce kullanıcı ise siparişlerini geri çektiğini duyurdu.

n11.com'un skandal mesajına gelen tepkilerden bazıları ise şöyle:

İlgili Haberler