NASA uzaya iPad göndereceğini açıkladı: Neyi hesaplayacak

NASA uzaya iPad göndereceğini açıkladı: Neyi hesaplayacak
NASA uzaya iPad cihazını göndereceğini duyurduğu andan itibaren insanlar durumun sebebini öğrenmek istiyorlardı. Sebep NASA tarafından açıklandı. Amazon Alexa sesli asistanıyla ilgili testlerin Orion uzay aracı içinde gerçekleştiriliyor olması olarak gerekçe gösterildi.

ShiftDelete.net''ten aktarılan bilgilere göre; NASA, 1970’ten Apollo programının sona ermesinden bu yana gerçekleşmeyen hedefini gerçekleştirmeye başladı. Bu projenin gerçekleşmesini bekleyen uzay aracı ilk test aşamasını gerçekleştireceğini duyurdu. Uçuşun bu esnasında araçta insan olmayacağı belirtildi.

 NASA, iPad’i test için Ay’a göndermeyi planlıyor. NASA’nın fırlatma sisteminde iPad’e yer vermesinin nedeni ise Amazon Alexa sesli asistanıyla ilgili testlerin Orion uzay aracı içinde gerçekleştiriliyor olmasından kaynaklanıyor. Böylece sesli komutların, uzay aracıyla ilgili bilgileri daha hızlı ileteceği iddia edildi.

NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’ndeki Orion programının müdür yardımcı Howard Hu, yeni sistemle ilgili açıklama yaptı. 

Konuyla ilgili Hu “Astronotların uçuş durumu ve uzay aracı yönü, su kaynağı seviyesi veya pil voltajı durumu gibi telemetri hakkında basit sesli komutlarla bilgi alabilecekleri bir gelecek hayal edebiliyor.” dedi.

 

İlgili Haberler