Nazan Öncel ev fiyatlarına görüntülü isyan etti

Nazan Öncel ev fiyatlarına görüntülü isyan etti
Sanatçı Nazan Öncel, İstanbul’daki ev fiyatlarına çektiği bir video ile isyan etti. Öncel, videoyu Instagram hesabından paylaştı. Yüzde 200-300 artan inşaat maliyetleri ve orantısız milyonlarca Suriyelinin göç etmesi nedeniyle Başta İstanbul olmak üzere konut piyasası da geçtiğimiz aylarda tavan yapmıştı.

Şarkıcı Nazan Öncel Instagram hesabından paylaştığı video ile İstanbul’daki ev fiyatlarına isyan etti.

66 yaşındaki sanatçı Taksim''deki satılık küçük bir evin fiyatının yaklaşık 13 milyon lira olduğunu dile getirirken "Hayretler içerisindeyim doğrusu. 70 metre kare ev Taksim''de 13 milyon, yuh" ifadelerini kullandı.

Öncel’in paylaşımına çok sayıda beğeni ve destek yorumu geldi.

FİYATLAR FIRLADI

İstanbul''da yeni inşa edilen bir binada metrekare satış fiyatı 8 bin liradan başlıyor, 60-70 bin liraya çıkıyor. Araştırmaya göre sitedeki projelerde en düşük metrekare fiyatı artık 20 bin lira. Yani site içinde yeni bina olsun diyorsanız, 100 metrekarede 2 milyonun altında seçenek yok.

Markalı konutta metrekare fiyatı inşaatın kalitesi ve lokasyona bağlı olarak 200 bin lirayı da aşıyor. Maliyet artışı il bağımsız tüm sektörü etkilediği için İzmir ve Ankara''da da yeni ev almak zorlaştı.

Başkentte en düşük metrekare fiyatı 3 bin, en yüksek 40 bin lira. İzmir''de ise 5 bin liradan başlıyor, 65 bin liraya çıkıyor. Rakamların ulaşılabilir olduğu yerler ise şehir merkezinden uzak olmasıyla dikkat çekiyor.

TÜİK verilerine göre 2022 yılı haziran ayında Türkiye genelinde konut satışları 150 bin 509 adet olurken, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 12, mayıs ayına göre ise yüzde 23 artış gösterdi. Bununla birlikte banka kredisi kullanılarak alınan ipotekli satış tipi ve birinci el satış tipi artış gösterdi.

Haziran ayında Türkiye''de satılık konut fiyatları aylık ortalama yüzde 5 artarken yıllık artış ise yüzde 196 oldu. Kiralık konut fiyatlarındaki artış ise haziran ayında yüzde 14 olurken, yıllık artış ise yüzde 275 olarak tespit edildi. İstanbul, yüzde 251 seviyesinde artış ile yıllık satılık konut fiyat artışında ilk sırayı aldı. Kiralık konut fiyat artışında ise İzmir zirvede yer aldı.

Aylık satılık konut fiyat artışında Antalya ve Bursa yüzde 10 artış ile haziran ayında ilk sırayı paylaşırken, aylık kiralık artışında İzmir yüzde 92''lik artışla lider oldu. Antalya ise yüzde 8 düşüşle uzun süreden sonra aylık kiralık fiyatlarında gerileme yaşadı.

İlgili Haberler