Netflix hesap şifresini paylaşanların oranı: Bu kadarını Netflix de beklemiyordu

Netflix hesap şifresini paylaşanların oranı: Bu kadarını Netflix de beklemiyordu
Netflix'in yaptığı açıklamaya göre, hesabının şifresini paylaşan kişi sayısı neredeyse yarısı. Hesap sahibi olanların %33'ü şifreyi paylaşıyor.

Netflix, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruyla hesap şifresini başkalarıyla paylaşan abonelerden ekstra ücret talep edeceğini söyledi. Şirket bu kararı aynı evde yaşamayan insanların ortaklaşa hesap kullanmalarını engellemek için almış olsa da, kullanıcılardan tepki yağdı.

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre; ABD merkezli araştırma şirketi Leichtman Research Group’un düzenlediği bir ankette Netflix abonelerinin 3’te 1’inin şifresini başkasıyla paylaştığı ortaya çıktı. 4.400 kullanıcının katılımıyla çevrim içi ortamda gerçekleştirilen araştırmaya göre yüzde 33’lük kesim, hesabını evinin dışındaki insanlarla ortaklaşa kullanıyor.

Ankete katılanların yüzde 64’ü Netflix hesabını sadece evindeki kişilerle kullandığını söylerken, geriye kalan yüzde 3’ü ise Netflix’i başka bir hizmetle (operatör kampanyası gibi) beraber kullandığı için ödeme yapmadığını belirtti. Tabii bu veriler Amerika’daki kullanıcıları kapsadığından, Türkiye’de nasıl bir tablo olduğu bilinmiyor.

NETFLİX ŞİFRE PAYLAŞIMINI NASIL ENGELLEYECEK?

Netflix’in açıklamasına göre, Standart ve Premium abonelik planlarından birini kullanan müşteriler için “Ekstra Üye Ekle” özelliği aktif olacak. Aboneler aynı evde yaşamayan en fazla iki kişi için ücret karşılığı yeni bir profil oluşturabilecekler. İzleme geçmişi, izleme listesi gibi hesap verilerini aktarmak da mümkün olacak.

İlgili Haberler