Reklamlı Netflix'i bekleyenlere kötü haber: Bu özellik olmayacak

Reklamlı Netflix'i bekleyenlere kötü haber: Bu özellik olmayacak
Netflix'in reklamlarla destekleneceği yeni sistemde video indirmeye olanak sağlamayacağı ifade edildi.

Netflix''in reklamlarla desteklenecek yeni bir abonelik sistemi sunacağı tarih tartışma konusu olmaya devam ederken yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Netflix’in içerikleri tanıtım mesajlarıyla kesintiye uğramasının yanında bazı kısıtlamalar da getirebileceği ifade edildi.

Netflix uygulamasının koduna bakıldığında, şirketin indirmelere izin vermeyebileceği söylendi. Bu doğrultuda Netflix’in çevrimdışı indirmelere yalnızca hizmetin reklamsız abonelik seviyelerinde izin verebileceği ortaya çıktı. Reklam destekli seviyelerin, içerikleri çevrimdışı izlemek için indiremeyebileceği belirtildi.

Netflix, 2016 yılında çevrimdışı izlemeye izin vermişti. Fakat dizi film izleme platformu sözü edilen özelliği bir avantaj olarak görmemişti. Öyle ki, internetin ortalamanın altında olduğu bölgelerde abone sayısını arttırmak için bu özelliği sunmayı planlamış izlenimi yaratıyordu.

Netflix, reklamsız abonelikleri reklam destekli aboneliklerden ayırmanın birçok farklı yolunu düşündü. Bu yılın başlarında, Netflix eş CEO''su Ted Sarandos, reklam destekli seviyenin, reklamsız seviye ile tamamen aynı içerikleri içermeyeceğinden bahsetmişti. Kısacası, Netflix belirli dizi ve filmlere erişimi kısıtlayabilir ve reklam destekli üyelik seviyesini seçenler platformdaki tüm içeriği izleyemeyebilir.

Sarandos, reklam destekli abonelik seçeneğinin “insanlara daha düşük fiyata iyi bir deneyim sunan, bir geçiş seviyesi olmayı amaçladığını” söyledi. Yani Netflix’in, reklam destekli seviyenin aboneler için kalıcı bir çözüm değil, tam üyeliğe geçişte bir basamak olmasını istediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Şirket, açık bir şekilde abonelerinin reklamsız abonelikleri tercih etmesini istiyor.

İlgili Haberler