Öğretmenler günü şiirleri ve en güzel mesajları

Öğretmenler günü şiirleri ve en güzel mesajları
24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor! Binlerce öğrenci öğretmenlerinin gününü kutlamak için şiirler ve mesajlar arıyor. Biz de sizler için en güzel öğretmenler günü şiirlerini hazırladık.

Kutsal mesleklerden biri olan Öğretmenler Günü şiirleri ve mesajları, öğretmenler günü için alınabilecek hediyeler... Kısacası 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel en güzel içerikleri haberimizde derledik. Sayılı günler kalmasıyla öğrencilerdeki heyecan da giderek artmaya başladı. Bize sadece okuma yazmayı değil hayata karşı nasıl dik dururuz, problemlere karşı nasıl çözüm bulabileceğimizi öğreten sevgili öğretmenlerimize ne yapsak boş biliyoruz ama bu özel günde öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlamayı ihmal etmeyelim. Öğretmenler Günü için 2 kıtalık, 4 kıtalık şiirler, en güzel mesajları haberimizde de bulabilebileceksiniz. Yapmanız gereken tek şey ise, ilkokul öğrencileri telefon ile mesaj atmak yerine süslemeli kağıtlara şiirleri yazıp öğretmenlerine verebilir.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞİİRLERİ

Öğretmenim bilir misin
Seni nasıl sevdiğimi?
Sorsan bana nerde yerin
Gösteririm ben kalbimi

Ana değil, ana gibi;
Baba değil, baba gibi
Öğretmenim ben de sevgin
Can içinde bir can gibi...

BİRİCİK ÖĞRETMENİM

Öpmek istiyorum hep o şefkatli elleri.
Yerimde sayıyordum alıp geçtin ileri.
Bana hep sen öğrettin o güzel bilgileri.
Benim bilgi kaynağım, sevgili öğretmenim.

Hep okulda geçirsem günleri, geceleri,
Daha erken öğrensem harfleri, heceleri.
Sende saklı bulunan o güzel bilgileri,
Ben de almak isterim biricik öğretmenim.

İstemez oldum artık vefasız geceleri.
Hep sınıfımda olsam, okusam heceleri.
Atamın önerdiği olmam istenen yeri,
Bana sen hazırladın biricik öğretmenim.

ataturk-003.jpg

ÖĞRETMENLER GÜNÜ EN GÜZEL MESAJLARI

Öğretmenler Günü'n kutlu olsun öğretmenim.

Öğretmeniz canım benim yeri geldi ana oldunuz bana yeri geldi baba oldunuz bana 24 Kasım öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Sen bir ışık yolusun. Bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağısın türlü şeyler anlatan. Avukat, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu insanlar senindir öğretmenim. Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun

Öğretmenler, bir bahçenin en güzel çiçekleridir.

1 Kasım 1928 tarihinde Latin alfabesinin kabul edilmesidir.  Latin alfabesi kabul edildikten sonra yeni harflerin öğrenimi ve okur yazar sayısının yükseltilmesi noktasında seferlik ilan edildi. Hükümet tarafından Millet Mektepleri kuruldu. Mekteplerde iki, dört ve alt aylık süreler ile eğitimler verildi. 8 Kasım 1928 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, Başöğretmen oldu.  Öğretmenler Günü, Türkiye’de 1981 yılından beri her yıl 24 Kasım’da kutlanır.

Öğretmenler Gününe özel şiirler ve mesajları kopyalayıp öğretmenlerinize gönderebilirsiniz. Öğretmenler günü hediye için ise onlara kendi evinizde yapabileceğiniz hediyeler yapabilirsiniz.

İlgili Haberler