Öğretmenler sınıfta kaldı

Öğretmenler sınıfta kaldı
Dünya genelinde öğretmenlerin derecelendirildiği PIAAC'de Türkiye 31 ülke arasında matematikte 30, okumada 31'inci oldu.

Öğretmenlerin matematik ve okuma yeterliliklerini ölçen PIAAC sıralamasında Türkiye 31 ülke arasında Matematikte 30, okuma yeteneğinde 31. sırada yer aldı.

Türkiye'de eğitim sistemi çok sık değişmesi, sistemin kendisi ve sistem üzerinde durulan değerlerin günümüz eğitim sistemine uygun olmadığı PISA Direktörü Andreas Schleicher tarafından daha önce dile getirilmişti.

31 ÜLKE ARASINDA 30'UNCU

Dünya genelinde öğretmenlerin derecelendirildiği PIAAC raporları yayınlandı. 31 ülkenin değerlendirildiği ders bazında oluşturulan rapor pek de iç açıcı değil. 31 ülke içerisinde Türkiye'nin matematikte 30'uncu okumada ise 31'inci olduğu ortaya çıktı.

Bu noktada sisteme dair yapılan en büyük eleştiri öğrenci ve eğitim sistemine yapılıyor. Her ne kadar sistem ve öğrenci için yapılan eleştirilerin bir haklılık payı bulunsa da önemli bir sorumluluk da öğretmenler konusunda bulunuyor.

Özellikle öğretmen konusundaki yeterliliğin düşük seviyede bulunması konusunda eleştiriler yapılırken, sistemin düzeltilmesi ve öğrencilerin kalitesinin artırılması gibi aynı şekilde öğretmenlerin de kalitesinin artması konusunda çağrılar yapılıyor.