Yolsuzluğa sessiz kalmayınca başına gelmeyen kalmadı: Mobbinge uğradı, sürgün edildi

Yolsuzluğa sessiz kalmayınca başına gelmeyen kalmadı: Mobbinge uğradı, sürgün edildi
Ordu Müzesi'nde görevliyken müze müdür vekilinin yolsuzluğunu şikayet eden Arkeolog Osman Demir mobbinge uğradı, sürgüne gitti. Açtığı davaları kazandı, Ordu Valiliği'ni hacizlik etti.

Ordu Müzesi''nde 2020 yılında görevli olarak çalışan Arkeolog Osman Demir bir yıl sonra Çorum Müzesi''ne tayinini istemek zorunda kaldı.

Ordu''da görev yaptığı dönemde müze müdür vekilinin "usulsüz harcırah ve yolluk almasını" ve uğradığı "mobbingi" bir baska personel ile üst makamlara şikayet eden Arkeolog Osman Demir, idare tarafından olayların üzerinin kapandığını ve şikayet eden personel ile kendisine karşı soruşturmalar ve sürgünler silsilesinin başlatıldığını kaydetti.

SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ

Odatv''den Uğur Can Biçer''in haberine göre; Ordu İl Kültür Müdürü ile geçmişten gelen husumetinin olduğunu söyleyen Demir, durduk yere hiç alakası olmadığı halde kütüphaneye sürüldüğünü ve akabinde de Kırklareli müzesine sürüldüğünü söyledi. 

Her ikisinin de davasını kazanıp Ordu Müzesine geri döndüğünü belirten Demir, bu süreçte hakkında toplam 12 soruşturma açıldığını ancak sadece bir tanesinde uyarı cezası verebildiklerini ifade etti.

Tamamen baskı ve mobbinge maruz kaldığını kaydeden Demir, 2020''de de tayinini isteyip memleketi Çorum''a döndü.

Demir o süreçte idareye karşı bir disiplin cezası iptali, bir kütüphane sürgünü bir de Kırklareli ili sürgünü olmak üzere üç dava kazandı.

ORDU VALİLİĞİ''NE KARŞI AÇILAN DAVA

Bu davalardan ikisi Kültür ve Turizm Bakanlığı''na karşı açıldı. Kütüphane sürgünü davası ise Ordu Valiliği''ne karşı açıldı ve kazanıldı.

Dava valiliğe karşı açılmış olsa da kadrosu Kültür Müdürlüğü''ne bağlı müze müdürlüğünde olduğu için kazandığı mahkeme masrafını Ordu Kültür Müdürlüğü''nun yatırması gerektiği halde 2 sene boyunca yatırmadı.

Demir, bunun üzerine Kültür Müdürlüğünü amiri konumundaki ve davanın muhattabı Ordu Valiliği''ne ihtar dilekçesi yazarak mahkeme masraflarının ödenmesini, aksi halde icra baslatacağını belirtti.

VALİLİK İCRAYA DÜŞTÜ

Dilekçeden sonra 30 günlük yasal sürelerine rağmen ödeme yapılmadı.

Demir, 50. Gün Ordu Valiliği''ni icraya verdi.

Şu an Ordu Valiliği 399.85 TL tutarındaki mahkeme masrafını ödeyemediği için icraya düştü.

Demir''in aktardığına göre ayrıca müze müdürü hakkında şikayette bulunan diğer personel Ömer Çiçek de aynı dönemde yine İl Kültür ve Turizm Müdür tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı teşkilatında birim dahi olmayan bir dağ başına sürüldü.

İŞTE O BELGELER:

ORDU İDARE MAHKEMESİ KARARI

VALİLİĞE YAZILAN İHTAR DİLEKÇESİ

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNÜN GERİ YAZISI

ORDU VALİLİĞİNE GİDEN TEBLİGAT

İlgili Haberler