Orhan Uğurlu 'aman ha Erdoğan'ın kulağına gitmesin' diyerek açıkladı

Orhan Uğurlu 'aman ha Erdoğan'ın kulağına gitmesin' diyerek açıkladı
Merkez Bankası piyasalara yön veren faiz kararını açıkladı. Kararın açıklanmasının ardından dolar kuru ibreyi yukarı çevirdi. Gazeteci Orhan Uğuroğlu'nun konuyla ilgili TikTok paylaşımı dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de vatandaşlar enflasyon canavarı ile market market dolaşıp en ucuz ürünü arayarak savaşmaya çalışıyor. Enflasyonu kontrol altına alamayan ekonomi yönetimi ise şirketlere “zam yapmayın” uyarılarında buluyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün (TCMB) piyasalara yön veren faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Güne 16,36 lira ile başlayan dolar Merkez Bankası''nın faiz kararının ardından çıtayı yukarıya çevirdi. Saat 16.19 itibari ile dolar 
16,35''ten işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ''faiz sebep Enflasyon sonuç'' açıklamasını hatırlatan Uğuroğlu "şşş sessiz olun. Aman Recep Tayyip Erdoğan duymasın. Lütfen arkadaşlar ekonomi kitabı yazan ekonomist Erdoğan diyor ki ''faiz sebep enflasyon sonuç. Ne oldu bugün biliyor musunuz. Mekerz Bankası 5. kez faizi yüzde 14''te sabit tuttu. Düşürmedi. Aman aman sakın ha Erdoğan''ın kulağına gitmesin"

Uğuroğlu''nun paylaşımına çok sayıda beğeni ve yorum geldi.

İlgili Haberler