Beşiktaş’ta 8 ismin bileti erken kesildi!

Beşiktaş’ta 8 ismin bileti erken kesildi!
Beşiktaş’ta 8 ismin bileti erken kesildi!

Teknik direktör Bilic, Ocak ayını beklemeden neşteri eline aldı. Genel direktör Önder Özen’le birlikte raporunu hazırlayan

Teknik direktör Bilic, Ocak ayını beklemeden neşteri eline aldı. Genel direktör Önder Özen’le birlikte raporunu hazırlayan Hırvat çalıştırıcı İbrahim, Sezer, Mehmet, Gökhan ve Dentinho’nun üstünü çizdi. Muhammed, kaleci Emre ve büyük umutlarla alınan Franco da kiralanacak

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sezon başından bu yana kullanmadığı futbolcularla yollarını ayırma kararı aldı. Genel direktör Önder Özen ile bir araya gelerek rapor hazırlayan Hırvat çalıştırıcı dördüncü kaleci Emre, Franco ve Muhammed’in kiralanması yönünde görüş bildirdi. Kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk’ün yanı sıra Mehmet Akgün ve Gökhan Süzen de devre arasında satılacak. Shakhtar Donetsk’ten 2013-14 sezonu devre arasına kadar kiralanan Dentinho ise gönderilecek. İşte Bilic’in üstünü çizdiği futbolcuların 11 haftalık 2013-14 sezonu serüveni:

 


5’i hiç oynamadı!
Emre Metin: Tolga, Cenk ve Günay’ın ardından dördüncü kaleci konumunda bulunan 20 yaşındaki file bekçisi hiç süre alamadı.
İbrahim Toraman: Beşiktaş’ta 9 yıl boyunca 322 karşılaşmada görev alan deneyimli savunmacı bu sezon 2 dakika oynadı. Sezer’le kavga edince hem kadro dışı kaldı, hem de 175 bin lira ceza ödemesine karar verildi.
Franco: Millonarios’tan 2.4 milyon euroya alındı. Bilic’in, hiçbir resmi maçta forma vermediği 22 yaşındaki savunmacı, A2 takımıyla 3 maça çıktı.
Gökhan Süzen: Geçtiğimiz sezon İstanbul BB’den büyük umutlarla alındı ancak Bilic 26 yaşındaki savunmacının üstünü çizdi.
Mehmet Akgün: Serdar’ın sakatlandığı dönemde dahi tercih edilmedi.
Muhammed Demirci: Sonradan dahil olduğu 6 karşılaşmada toplam 109 dakika oynadı. 18 yaşındaki futbolcu fizik gücü olarak yetersiz bulundu.
Sezer Öztürk: Fenerbahçe’den 1.5 milyon euroya alındı. Toraman’la kavga edince 125 bin euro ceza aldı. Formayı giyemeden üstü çizildi.
Dentinho: Beşiktaş yönetimi, geçtiğimiz sezon Shakhtar’dan 2014 ocak ayına kadar kiralanan Brezilyalı golcüyü isterse 700 bin euro ek ödemeyle sezon sonuna kadar elinde tutabilecekti. Ancak Sleven Bilic, Brezilyalı Dentinho’yu istemediğini belirtti.

 

Kartal, Olimpiyat’ta farklı kaybetti

Beşiktaş, Olimpiyat Stadı’nda oynanan hazırlık maçında Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımına 4-1 mağlup oldu. Kartal maça iyi başladı. Ömer Şişmanoğlu, 12’de takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Ukrayna ekibi, 17’de Ilsinho ile skora denge getirdi. 22’de bu kez Fred, şık bir vuruşla Shakhtar Donetsk’i 2-1 öne geçirdi. 36’da Costa, konuk ekibin 3. golüne imza attı. 45’te Fred kendisinin 2. takımının 4. golünü attı. Beşiktaş sahaya Cenk-Escude, Franco, İsmail Köybaşı-Holosko, Dentinho, Fernandes, Necip, Kerim Frei-Ömer Şişmanoğlu, Eneramo 11’i ile çıktı. Hırvat teknik adam, A2 takımından Alperen ve Samet’i de karşılaşmanın kadrosuna aldı. Taraftarlar, müsabakaya ilgi göstermedi. Tribünlerin tamamına yakını boş kaldı. Beşiktaş’a 100. yılında şampiyonluk kazandıran Rumen teknik direktör Mircea Lucescu ile o dönemde kadrosunda yer alan Carlos Antonio Zago da Shakhtar Donetsk’in başında maça çıktılar.