Microsoft Apple ve Google’dan şifre atağı: Parolasız oturum açmak mümkün olabilir

Microsoft Apple ve Google’dan şifre atağı: Parolasız oturum açmak mümkün olabilir
Apple, Google ve Microsoft'un da arasında bulunan dev şirketler "şifremi unuttum" sorununa çare bulmaya çalışıyor.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Apple, Google ve Microsoft, interneti daha güvenli bir hale getirebilmek için ortak bir karar aldığını duyurdu. Dev şirketler FIDO Alliance ve World Wide Web Konsorsiyumu tarafından oluşturulan parolasız oturum açma standardına gösterdikleri desteği artıracaklarını açıkladılar.

Konuyla alakalı açıklama yapan FIDO Alliance’ın CMO’su Andrew Shikiar olayı şöyle açıkladı: 

‘Daha basit, daha güçlü kimlik doğrulama’ sadece FIDO Alliance’ın sloganı değil. Aynı zamanda spesifikasyonlarımız ve dağıtım yönergelerimiz için yol gösterici bir ilke olmuştur. Her yerde kullanılabilirlik, çok faktörlü kimlik doğrulamanın geniş ölçekte benimsendiğini görmek için kritik öneme sahiptir. Platformlarında ve ürünlerinde bu kullanıcı dostu yeniliği destekleme taahhüdünde bulunarak bu hedefi gerçeğe dönüştürmeye yardımcı oldukları için Apple, Google ve Microsoft’u alkışlıyoruz.

Apple’ın Platform Ürün Pazarlama Kıdemli Direktörü Kurt Knight ise:

Ürünlerimizi sezgisel ve yetenekli olacak şekilde tasarladığımız gibi, özel ve güvenli olacak şekilde tasarlıyoruz. Daha iyi koruma sunan ve parolaların açıklarını ortadan kaldıran yeni, daha güvenli oturum açma yöntemleri oluşturmak için sektörle birlikte çalışmak, maksimum güvenlik ve şeffaf bir kullanıcı deneyimi sunan ürünler oluşturma taahhüdümüzün merkezinde yer alıyor.

şeklinde açıklama yaptı.

İlgili Haberler