Partisinin il başkanlarıyla toplantı yapmıştı! Ahmet Davutoğlu'nun 'Reis' esprisi salondakileri kahkahaya boğdu

Partisinin il başkanlarıyla toplantı yapmıştı! Ahmet Davutoğlu'nun 'Reis' esprisi salondakileri kahkahaya boğdu
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası basın açıklaması yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında konuşma yaptı ve gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Biden ve Putin ile görüşmesine değinen Davutoğlu, Erdoğan''ı tiye alarak herkesi güldürdü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında konuşmada bulundu. Gündeme, dış politikaya ve ekonomiye değinen Davutoğlu, partililerine sokaklara çıkma ve vatandaşla konuşma talimatı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı da çay üzerinden tiye alan Davutoğlu, Erdoğan''ın çay olmadan devlet yönetemediğini ifade etti.

İşte Davutoğlu''nun açıklamaları:

BİDEN''DAN RANDEVU İALABİLMEK İÇİN GÜNLERCE UĞRAŞTILAR

"Sayın Cumhurbaşkanı New York''ta ABD Başkanı Biden''la bir görüşme alabilmek için diplomatlarımız uğraşıyor. Bize gelen bilgiler 25. sıraya konmuş Cumhurbaşkanı. Biden''ın soykırım sözlerine sessiz kalan Erdoğan, bu kez 25. sırada olmayı içine sindirip New York''ta bir ümit görüşme imkanı araştırdı. Bu öfke, derin hayal kırıklığıyla gazetecilere yatığı açıklamada, 29 Eylül''de Putin''le görüşeceğini ifade etti. Görüşmelerin baş başa olacağını söyledi. Putin''e övgüler dizerek Rusya''yla ilişkilerin geldiği düzeyi olumlu çerçeveye oturttu.

SİZDEN OSMANLI DA OLMAZ DEVLET ADAMI DA OLMAZ

Türkiye bir kabile devleti değildir. Osmanlı''yı övmekle Osmanlı olunmaz. Osmanlı arşivini bilmeyen birinden devlet adamı olmaz. Her şey kayda geçecek. Çok yanlış yaptınız dedim.

RUSYA''YA GİDERKEN NEDEN BİR TANE BİLE BAKAN GÖTÜRMEDİNİZ

Heyette herhangi bir bakan yoktu. Şimdi dünyanın en derin tecrübesine ve zekasına sahip olan bir lider bile her an yanında soru sorabileceği kişi bulundurur. Siz Rusya ilişkilerinin en kritik evresinde gidiyorsunuz. Suriye konusunun konuşulacağı biliniyor Savunma Bakanı yok orada. Tedbir alması gereken makamlar orada değil. Suriye ve Azerbaycan konuşacaksınız Dışişleri Bakanı yok. Şimdi ne konuşulursa konuşulsun bu tablonun kendisi devlet kültürümüze aykırıdır. Adı da devlet olan Bahçeli''ye soruyorum, ''Bu devlet kültürümüze yakıştı mı?'' İki ihtimal var. Ya Cumhurbaşkanı bakanlarına güvenmiyordur ya da bakanlarının ehliyetine inanmıyordur. Bir katkı sağlayacağını düşünmüyordur. Eğer bakanlarına güvenmiyorsan onları değiştir. Yürüttüğünüz görev gereği Suriye''de olan bitenden siz de sorumlusunuz. Bunlar bakanlar değil bunlar bakamayanlar, bakamayıp göremeyenler.

BU ŞU DEMEK, İÇERİDE BİR SORUN VAR

Sayın Erdoğan tek taraflı açıklamada mükemmel bir tablo çiziyor. Ama Sayın Putin ne diyor? Tercümesini söyleyeyim ''Sayın Erdoğan''la görüşmelerimiz her zaman sorunsuz geçmiyor'' diyor. Bu şu demek içeride bir sorun var. İçeride sorun yaşadık ve basın toplantısı yapmadım diyor. Aksi ise Erdoğan tutanakları açıklasın ve özetlesin. Amerika başkanından randevu dileneceksiniz, Rusya''ya gideceksin heyet götürmeyeceksiniz, Çin''e ise br araya gelebilecek bir etkinlik bile gösteremeyeceksiniz. İşte Türkiye''nin geldiği tablo bu. Yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor. Bu tablo Türkiye''ye yakışmıyor. Bir sorun çözmek için Moskova''ya gitmek zorunda olan, bir şey izah etmek zorunda olan bir devlet değiliz.

EKONOMİYİ SİZ YÖNETİYORSUNUZ, SUÇU BAŞKA YERDE ARAMAYIN

Şimdi alışveriş zincirlerini suçluyorlar. Perakendeciler yasasını başbakanlık döneminde hazırladım bıraktım. Perakendeciler yasasını çıkarmadınız bile. Her yerde esnaf feryat ediyor. Geçen sene pandemi şartlarında zincirleri serbest bıraktınız küçük esnafı yasakladınız. Alışveriş zincirlerinin rekabeti belli bir kontrol mekanizması getirebilir. Zeytinyağı gibi su üstünde kalmaya çalışıyorlar. Bir suçlu bulunacak ve baskı altında suçlu ilan edilecek. Eğer bir fiil varsa fail vardır. Türkiye''de fahiş fiyat varsa faili bizzat kendisidir. Ekonomiyi siz yönetiyorsunuz başka fail aramayın. Faili örtmek için faili meçhul yaratıyorlar. Vatandaş dayak yiyor da bu dayağı kim atıyor? Baz patatesçi bazen soğancı bazen market zincirleri atıyor onlara göre. Bu dayağı cehaletle, kibirle, liyakatsizlikle, israfla siz atıyorsunuz.

BİDEN İLE BİR ÇAY İÇSEYDİ REİS''Tİ

Dış güçlerle iyi geçinmek istediği için onlara dokunmuyor. Biden''dan randevu alamadığı için ''Eyy Amerika'' başlayabilir. Bir randevu alsaydı bir çay içseydi Reis Biden''dı. Sakın azımsamayın bu çay önemli bir nesnedir. Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşa çay atmadan, devlet başkanlarıyla heyetsiz çay sohbeti yapmadan devlet yönetemiyor. Bütün meselesi bu. Trump''la çay içince reis Trump oluyor. Birkaç sene sonra medyada yazanlar öyle utanacaklar ki. Anketçiler de utanacaklar. Haysiyetiyle vazife yapanlar saygı görecek, biz devlet adamlığının hakkını elimizden geldiğince verdiğimiz için muhabbetle karşılanıyoruz. Kimse yakamıza yapışmıyor."

MERKEZ BANKASI BAŞKANI''NDAN, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ BİLE OLMAZ

Bir tarafta yolsuzluklar var, diğer tarafta ehliyetsizlik, liyakatsizlik. Türkiye’de bir Merkez Bankası Başkanı var, evlere şenlik! Ben akademik hayattan da geçmişini bilirim, bankacılıkla ilgili tecrübesinin olmadığını da bilirim. Fiili çalışması dışında Merkez Bankası başkanlığı yapacak liyakatte değil. Neden mi? Bakın açıklama yapıyor, 45 gün önce MB Başkanı’nın yüzde 14.5 olarak açıkladığı enflasyon beklentisini 45 gün sonra Hazine ve Maliye Bakanı orta vadeli programa yüzde 16 olarak koydu. Yani iki kurum 45 gün arayla birbirini tekzip ediyor. Merkez Bankası başkanı sadece kendisine verilen talimatları yerine getirmek için ekonomi cehaletini ortaya koyan açıklamalar yapıyor. Kendisini uyarıyorum: Gün geçer ama bunlar tarihe kayıt olarak girer. Bakın son yaptığı açıklamada çarpıcı bir şey var, diyor ki “Brezilya’nın risk priminin Türkiye’den iyi olmasını anlamak mümkün değil çünkü Brezilya’da sokakta insanlar güvenle dolaşamıyor.” Bunu ingilizceye çevirseniz ve uluslararası bir yere gönderseniz, sonra da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı söyledi bunu deseniz, emin olun bunu lisans öğrencisi olarak almazlar. Güvenlik riski ile finansal riski ayırt edemeyen bir Merkez Bankası Başkanı var."

İlgili Haberler