Joshua King Fenerbahçe'ye neler katabilir

Joshua King Fenerbahçe'ye neler katabilir

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Peki King, Fenerbahçe''ye neler katabilir? Sizler için derledik...

Yeni sezon öncesi çıktığı 7 hazırlık maçında 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile 20 Temmuz''da oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk karşılaşması öncesinde kadrosunu bir hücumcuyla takviye etti.

BU AKŞAM İSTANBUL''A GELİYOR...
Uzun süredir takımın ihtiyacının hücum hattına takviye olduğu konuşulurken; sarı lacivertli yönetim geçtiğimiz sezon Watford''la 33 maça çıkan ve 5 gol ile 3 asist üreten Norveçli futbolcu Joshua King''le söz kesti. Bu akşam İstanbul''a gelecek oyuncunun sağlık kontrollerinin ardından takımla sözleşme imzalaması bekleniyor.

KADRODAKİ 7. ROGON OYUNCUSU OLACAK
Peki Joshua King, Fenerbahçe''ye ne katabilir? Oyuncunun özelliklerine geçmeden önce şunu belirtmekte fayda var; Joshua King, Fenerbahçe yönetiminin danışmanlık konusunda profesyonel şekilde destek aldığı Rogon Menajerlik firmasının oyuncusu... Sarı lacivertli taraftarların pek çok kez eleştirilerine sebep olan Fenerbahçe-Rogon birlikteliğinde yeni bir adım daha atıldı anlayacağınız...
Şu anda Fenerbahçe''de Rogon''un temsil ettiği oyuncular ise şöyle; Szalai, Berisha, Pelkas, Meyer, Serdar Dursun, Luiz Gustavo. Yani King, kadrodaki 7. Rogon futbolcusu olacak.

FUTBOLA 6 YAŞINDA BAŞLADI
1.87 boyundaki Joshua King, futbola 6 yaşındayken Romsås IL kulübünde başladı. Daha sonra Valerenga ve Manchester United altyapılarında oynadı. Tecrübeli golcü sırasıyla Preston, Borussia Mönchengladbach, Hull City, Blackburn, Bournemouth, Everton ve Watford formaları giydi. Yani kariyerinin büyük bir bölümünü İngiltere''de geçirdi. Joshua, şu ana dek kariyerinde 366 maçta forma giyerken 79 gol, 45 asist üretti. Gol ortalaması 303 dakikada 1 gol şeklinde gelişti.

3 FARKLI MEVKİDE OYNAYABİLİYOR
+ Joshua King, kanatta, forvet arkasında ve forvette oynayabiliyor. Bu da Jorge Jesus''un elinde çok yönlü bir oyuncu olarak görev yapabilmesini sağlayacak.
+ Stili biraz Valencia''yı andırıyor. Kanatta ve forvet arkasında da çok etkili. İleri uçta kullanıldığında yardımcı forvet görevi daha uygun.

İYİ ADAM EKSİLTİYOR, GEÇİŞLERİ SAĞLIYOR
+ Hücumda topla buluştuğunda hızlı şekilde adam eksiltebiliyor Joshua King... Bu da takım arkadaşları için fırsatlar yaratmasına zemin hazırlıyor. Ayrıca, değerlendirildiği mevkiye göre ikinci ve üçüncü bölge arasındaki geçişleri sağlayabiliyor.
+ Fenerbahçe''nin özellikle Hull City karşılaşmasında şahit olduğumuz ''rakibin kilidini açamama'' durumunu gerek hızı gerekse çevikliği ile çözebilecek bir futbolcu... Fizik gücü yerinde olduğunda yıkılmadan top taşıyıp, rakip alanda arkadaşlarının yerleşmesini sağlayabiliyor.

FORM GRAFİĞİ İNİŞLİ ÇIKIŞLI OLABİLİYOR
- Norveçli futbolcunun kariyeri boyunca pek çok kez yaşadığı gibi -özellikle geçen sezon- form grafiği ya da skora katkısı inişli çıkışlı şekilde seyredebiliyor. Bu bağlamda mental anlamda rahat edeceği ve baskılara karşı çıkabileceği bir psikolojide tutulması, standart bir form tutturması için Jorge Jesus ve teknik heyete bir görev düşüyor.
- Kariyerinde en verimli olduğu son sezonlarından birini 2018-2019''da yaşadı. O dönem Bournemouth ile 38 maçta 12 gol ve 4 asist üretmişti. Ardından düşüşe geçti. Ancak geçen sezon 32 maça çıkıp 5 gol, 3 asistlik katkı sundu. Fenerbahçe''de ivmeyi arkasına alabilirse, "Yeniden doğma" frekansına geçiş yapabilir.

BERISHA GİDİYOR, NOKTA ATIŞ FORVET GELİYOR
Öte yandan Joshua King''in gelişi sonrası Fenerbahçe''de hücum hattıyla ilgili soru işaretleri oluşmaya devam etti. Mergim Berisha''nın transfer görüşmeleri yapmak üzere Almanya''ya gittiği, Valencia''nın yüksek ihtimalle takımdan ayrılacak isimler arasında yer alabileceği öğrenilirken; Fenerbahçe net nokta forvet özelliklerine sahip bir isimle daha anlaşmaya varmak için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Yazarın Diğer Yazıları