Sur’dan acı haber: 1 asker şehit

Sur’dan acı haber: 1 asker şehit
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş edildi

Yaralanan 2 uzman çavuştan Yaşar Yeniören hastanede şehit oldu. 

 

Sur’dan acı haber: 1 asker şehit

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık Çarşamba günü alınan, 11 Aralık Cuma günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 17’inci gününde çatışma çıktı. Dün sabah saatlerinde 7’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı askerler, polis ve jandarma harekât timleri operasyonlarını sürdürürken Yıkıkkaya Sokak üzerinde PKK’lı teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 uzman çavuş yaralandı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma nedeniyle ambulansların bir süre giremediği bölgedeki yaralılar daha sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan uzman çavuş Yaşar Yeniören tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Diğer yaralı uzman çavuş ise Diyarbakır Asker Hastanesi’nde götürülerek tedavi altına alınırken durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu arada Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, olayda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.

Validen başsağlığı

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Diyarbakır Özel Harekat Tabur Komutanlığı emrinde görev yapan Çankırılı Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in Sur ilçesinde çıkan çatışmada şehit edildiği haberini üzüntü içerisinde öğrendiğini söyledi. Yaşanan terör olaylarının kendilerini derinden sarstığını dile getiren Özcan, “Şehidimiz Yaşar Yeniören ile son günlerde yaşanan terör olaylarında vatanımız ve bayrağımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli aileleri başta olmak üzere tüm milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum” dedi. Öte yandan Çankırı’nın Bayramören ilçesi Üçgazi köyü nüfusuna kayıtlı olan evli ve 2 çocuk babası Yeniören’in ailesinin İstanbul’da yaşadığı, cenazesinin bugün bu kentte defnedileceği öğrenildi.