Çapulcular, Erdoğan’a diz çöktürdü

Çapulcular, Erdoğan’a diz çöktürdü
Çapulcular, Erdoğan’a diz çöktürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, tiranlıkla suçladığı Başbakan Erdoğan’ın Gezi’y

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, tiranlıkla suçladığı Başbakan Erdoğan’ın Gezi’yi savunanlar karşısındaki durumunu böyle özetledi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan için, “Bana kimse dokunamaz, diz çöktüremez. Ben dünya lideriyim diyordu. Bizim üç beş çapulcu çıktı karizmasını çizdi, diz çöktürdü” ifadelerini kullandı. Partisinin grup toplantısında 2002 seçimlerinde partisi yüzde 34 oy alan Erdoğan’ın milletvekili seçilemediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi derinleştirmemiz lazım. Yüzde 34 oy alan siyasal partinin genel başkanı parlamentoda olmalı dedik. Anayasa değişti, yasa değişti, Siirt’te seçim yapıldı ve bu kişi milletvekili oldu” dedi. Erdoğan’ın seçim sonrasında güzel şeyler söylediğini, ’demokrasi, özgürlük’dediğini, vesayetin kaldırılması gerektiğinden bahsettiğini, en büyük güç olan halka güvenilmesi gerektiğini anlattığını ve “Ben bu ülkedeki herkesin Başbakanıyım. Bana oy vermeyenler de benim yurttaşlarım” ifadelerini kullandığını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“2004 yılı. Bir AKP’li bakan Gaziantep’te kürsüde bir gazeteyi yırtıyor. Düşündüler, ’Demokrasi bizim istediğimiz demokrasi değil, özgürlük bizim istediğimiz özgürlük değil, hukuk bizim istediğimiz hukuk değil, insan hakları bizim istediğimiz insan hakları değil. Önce medya ile başladılar ve onu darmadağın ettiler. Kimse ses çıkarmadı. Baktılar yargı engeli var. Bir gecede 160 militanı Yargıtay’a, Danıştay’a yerleştirdiler. Yasama organını kendi tekeline aldı. Ağzından cümle çıkıyor, ertesi gün kanun teklifi geliyor. Hitler döneminde ‘Führer’e doğruydu’ bunun adı.” Erdoğan’ın kişilerin özel yaşamlarına müdahale etmeye başladığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “O kadar egosu güçlü hale geldi ki kendini tutamadı, ’ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım’dedi. Şimdi milliyetçi kesilmiş. Sevsinler senin milliyetçiliğini” dedi. “Korku duvarlarını ülkenin genç yiğit evlatlarının yıktığını savunan CHP lideri, şöyle devam etti: ” Gençler, ‘senden korkmuyoruz. İster TOMA’nla, ister suyunla, ister biber gazınla, ister plastik, ister gerçek merminle gel. Ben bedenimi siper ediyorum, senden korkmuyorum’ dedi. Gençler, ‘özgürlüğüme dokunma’ diyor. Bu ne diyor, ‘Dolmabahçe’de oturup vapurlardan inen kadınlara bakıyorum’ diyordu. Biz seni Başbakan olarak mı atadık, dikizci olasın diye mi. Bu tiran hakkında bizim konuşmamızdan çok bu ülkenin psikologlarının konuşması lazım. ‘Bana kimse dokunamaz, diz çöktüremez. Ben dünya lideriyim’ diyordu. Bizim üç beş çapulcu çıktı karizmasını çizdi, diz çöktürdü. Panik içinde korkuyor. Gençler, ‘Benim düşünceme, hayatıma dokunma. Yaparsan karizmanı çizerim’ diyor. Yaptı ve karizmasını çizdiler, tükürdüğünü yalattılar. Şimdi konuşuyor. İsterse 30 televizyon kanalı canlı versin, gazeteler manşetten versin, artık senin bu ülkede, dünyada kıymetin kalmadı.