Pilates eğitmeni kadın kızını taciz eden sevgilisini korudu. Bu nasıl anne. İğrenç tacizi not kağıtlarına yazmış

Pilates eğitmeni kadın kızını taciz eden sevgilisini korudu. Bu nasıl anne. İğrenç tacizi not kağıtlarına yazmış
Kartal'da pilates eğitmeni kadının kızını taciz eden sevgilisini koruduğunu ortaya çıktı. Bu olay sonrasında, “Bu nasıl anne. İğrenç tacizi not kağıtlarına yazmış” yorumu akıllara geldi.

İstanbul’un Kartal ilçesinde Y.P. hakkında pilates hocası sevgilisinin 16 yaşındaki kızını taciz ettiği iddiasıyla 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı bildirildi.

16 yaşındaki çocuğun yaşadıklarını not kağıtlarına yazdığı ortaya çıktı. Babanın şikayeti üzerine dava açılırken annenin ise kızını ikna ederek olayı kapatmaya çalıştığı iddia edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede S.A. şikayetçi, 16 yaşındaki kız çocuğu G.I.A. mağdur, Y.P. de şüpheli sıfatıyla yer aldığı ifade edildi.

İddianameye göre olay şöyle yaşandı; 2 çocukları olan S.A. ile M.P. 2019 yılında boşandı. Çocukların velayeti ise anne M.P.'ye verildiği bildirildi.

Pilates hocalığı yapan M.P. 16 yaşındaki Kızı G.I.A. ile birlikte yaşamaya başladı. M.P., Y.P.'ye pilates dersi verdi.

Bir süre sonra Y.P. İle M.P. arasında gönül ilişkisi kuruldu. Y.P. 2-3 ay boyunca pilates dersi almak için M.P.'nin evine gidip gelmeye başladı.

15 Şubat 2022 tarihinde Y.P. akşam saatlerinde M.P.'nin Kartal'da bulunan evine geldi. İkili sabaha kadar oturdukları sırada 16 yaşındaki G.I.A. tuvalete gitmek için kalktı.

Y.P. G.I.A.'nın geri uyumaması için ısrar ederek yanlarında oturmasını istedi. 16 yaşındaki kız bir süre oturduktan sonra annesi M.P.'nin yatak odasına giderek uyumak istedi.

ANNE SEVGİLİSİNİN KIZINI TACİZ ETMESİNE GÖZ YUMMUŞ

Odaya giderek yatağa yattıktan bir süre sonra Y.P. G.I.A. arkasından giderek yatağa yattı.

16 yaşındaki G.I.A.'nın arkasından sarıldığı sırada odaya anne M.P. geldi. Anne de Y.P.'nin yanına uzandı.

Şüpheli Y.P. ise G.I.A.'nın vücudunun çeşitli yerlerine elleyerek taciz etti. O sırada bir yandan da anne M.P.'nin de çeşitli yerlerine dokundu. Kısa süre sonra anne M.P., yatakta oturur pozisyona geldi, ardından da Y.P.'nin yataktan kalkarak odadan çıktı. İddianamede şüpheli olan Y.P.'nin soruşturma aşamasında ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini söylediği aktarıldı.

Şikayetçi baba S.A.'nın savcılığa sunduğu ses kaydının çözümü de iddianamede yer aldı.

Ses kaydının bilirkişi tarafından yapılan çözümünde anne M.P.'nin kızı G.I.A.'ya "Olacakların farkında değilsin, bunların bak taciz davası açılınca hapse gireceğiz. Belki senin adını sicilde yazacaklar, taciz diye. Ondan sonra velayet davasında adın kötü lekeye karışacak. Siciline yazılacak. Kardeşimi dinledim.

Yaptık diyemedim. Onu desem ben çok suçlu duruma düşerim tacizden" şeklinde sözler söylediği ifade edildi.

Bilirkişi raporunda anne M.P.'nin oğlu ve kızı arasında geçen konuşmalar ise şöyle:

Anne: Bak ben şunu söyleyemedim. Bu hepimizin hayatını mahveder ama

Kız Çocuk: Bizimkini mahvetmez seninkini mahveder

Anne: Sadece şunu diyemedim yanımızda yattı diyemedim. Çünkü onu desem ben çok suçlu duruma düşerim

Kız çocuk: Çünkü suçlusun

Anne: Ben tacizden hapiste yatarım. Hapiste yatmamı istermisin?
Şeklinde ses kaydına ilişkin bilirkişi çözümü de iddianamede yer aldı.

ANNE KIZI ŞİKAYETÇİ OLMASIN DİYE İKNA ETMEYE ÇALIŞMIŞ

İddianamede anne M.P. suçunu kabul ederek kızı G.I.A.'nın şikayetçi olmaması hususunda ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

İddianamede anne M.P.'nin bu eyleminden dolayı hakkında Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğünün İhlali suçundan ayrıca savcılıkça soruşturma yürütüldüğü aktarıldı.

taciz1.webp

8 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede şüpheli Y.P.'nin mağdur kız çocuğu G.I.A.'ya karşı "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılması istendi. İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce iddianame kabul edilerek şüphelinin yargılanmasına başlandı.

BABANIN İLK ŞİKAYETİNDE SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERMİŞ AVUKATIN İTİRAZI SONRASI TEKRAR SORUŞTURMA AÇILMIŞ

taciz2.webp

Öte yandan baba S.A.'nın olayı ilk öğrendiğinde savcılığa şikayet dilekçesi sunduğu, dilekçesinde eski eşi M.P.'nin evine aldığı Y.P. İle birlikte çocukları evdeyken alkol aldığını anlattı.

Alkol aldıkları sırada kızları G.I.A.'ya hakaret içerikli sözler söylediğini, G.I.A'yı zorla alkol masasında oturttuğunu ifade ederek Y.P. Hakkında şikayetçi olarak cezalandırılmasını istedi. Soruşturma sonucu savcı dosyaya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Bunun üzerine S.A.'nın avukatı Doğan Eriş, bu karara ilişkin üst mahkemeye itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırarak tekrar soruşturma yapılmasına hükmettiği ortaya çıktı.

"KENDİSİNE SARILMADIM, VÜCUDUNA DOKUNMADIM SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM"

taciz3.webp

Sanık Y.P. Savunmasında, "Ben mağdur kızın annesinin pilates öğrencisiyim. Evine pilates yapmak için gidiyordum. İleriki zamanlarda mağdurun annesi M. ile aramızda gönül ilişkisi oldu. Mağdur kız ise annesi ve babasının tekrar birleşmesini istiyordu. Beni de bu birleşmeye engel olarak gördüğü için bana tavırları oldu. Mağdurun iddia ettiği gibi o gece aynı odada yatmadım. Kendisine sarılmadım, vücuduna dokunmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Suçsuzum beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu.

"YATAK ODASINDA ÜÇÜMÜZ BİR ARADA ASLA KALMADIK VE UYUMADIK"

taciz4.webp

Anne M.P. ise duruşmada tanık sıfatıyla dinlendi. Anne M.P. mahkemedeki ifadesinde, "kızımın iddiaları onur kırıcıdır. Kesinlikle kabul etmiyorum. Hiçbir anne böyle bir şeye müsaade etmez. Sanık Y.P. ile aramda cinsel ilişki yoktur. Sadece hoşlanma vardır. Sanık evimize gelip giderdi. Kızıma yönelik herhangi bir sarkıntılığına veyahut cinsel istismarına şahit olmadım. Başlarda sanık ve kızım ile oğlumun arası iyiydi. Kızım sanık kıskandı. Son zamanlarda bana tepkili davranıyordu. Kızım babasıyla birlikte kalmaya başladıktan sonra bana tepkili davranmaya başladı" dedi.

Ses kaydının sorulması üzerine M.P., "Benim oradaki kastım sanığın bizim evde yattığını söyleyemediğim şeklindedir. Yoksa sanık benimle kızım arasına yatmamıştır. Ben kızıma yanlış yoldasın, bu işin sonu tacize gider, bizi hapse mi attırmaya mı çalışıyorsun diye nasihat ettim. Kızıma babanın iddiasıyla böyle bir kurgu yapman büyük vebaldir, sanığın evde yatması taciz değildir dedim. Kızım da bana 'eve gelmesi bile tacizdir' dedi. O akşam Y.P. Eve geldiğinde kızım aşırı tepki gösterdi. Kızım çığlık atarak neden geldiğini sordu. Ardından kızım 'velayetimi babama verirler niye geldin' dedi. Y.P.'yi tahrik edici konuşmalar yaptı. Ben de kızımı alıp ikna etmeye çalıştım. Bahsedildiği gibi ben Y. ve kızım yatak odasında üçümüz bir arada asla kalmadık ve uyumadık. Bu konuşmalar mutfakta oldu. Sanık Y.P. ranzada çocuk odasında tek başına yattı. Oğlum o saatte odada uyuyordu. Sanığın oğluma karşı hakaret içerikli söylemlerde bulunmadı. Kızıma yaptığının iftira olduğunu, böyle bir şey yaparsa adımın lekeleneceğini söyledim. Sanık doğulu, iftira atarsan bizi öldürür diye söyledim. Kızım işin büyüyeceğini ve bu işin ciddiyetinde olmadığı için bunları söyledim" şeklinde konuştu.

Duruşmada M.P.'nin kardeşi T.P. de tanık olarak ifade verdi.

"TANIK İFADELERİ TAMAMEN TAHMİNE VE YORUMA DAYALIDIR"

taciz55.jpg

Şikayetçi baba S.A.'nın avukatı Doğan Eriş, tanık ifadelerine karşı, "Tanık ifadeleri tamamen tahmine ve yoruma dayalıdır olay gecesini anına ilişkin değildir. Olaydan önceki ve sonraki olaylar yaratılarak ve değiştirilerek sanığın aklanması amaçlanmıştır. İtiraz ediyoruz. Tanık ifadelerine karşı yazılı savunma yapmak için süre talep ederiz" dedi.

O GECE YAŞADIKLARINI NOT KAĞIDINA YAZMIŞ

taciz66.jpg

Yargılama aşamasında 16 yaşındaki kız çocuğu G.I.A.'nın olayı anlattığı 6 sayfalık not kağıtları da dosyaya girdi.

G.I.A., kendi el yazısıyla olay günü ve öncesini uzunca yazdığı görüldü. Not kağıdında kız çocuğunun olay gecesini şöyle anlattı:

"Annemin yatağına doğru ilerledim, Y. da benim arkamdan geldi. Ben yatağa yattığım gibi arkama yattı. Sırtımı Y.'a döndüm. Omzumu ovuşturmaya başladı. Annem de geldi ve yanıma yattı o da. Y. sol eliyle tişörtüme elini soktu. Soldan sağa doğru elini gezdirdi. Sağ eliyle de annemin tişörtüne elini soktu. Annem hiçbir şey yapmadı. Gözleri kapalı duruyordu. Y.'ın elini çektim ve 'yapma' dedim. Bana 'hani masajdan hoşlanıyordun' dedi. Annemse sadece 'herhalde hoşlanmıyor Y. yapma' dedi. Y. yatakta oturur pozisyonda gelerek 'ben içeri gidiyorum' dedi. Annem de 'ben de birazdan gelirim' dedi. Annem biraz yattıktan sonra içeri gitti. Bu esnada sabah olmuştu neredeyse"

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti dosyadaki ses kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporu alınmasını istedi. heyet, şikayetçi avukatı Doğan Eriş'in tanık ifadelerine karşın yazılı savunması için süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

ŞİKAYETÇİ AVUKATI REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU

Şikayetçi avukat Doğan Eriş duruşma sonrası mahkemeye sunduğu dilekçesinde reddi hakim talebinde bulunarak, "İlk duruşmada olduğu gibi sürekli mahkeme hakiminin tarafımızla sözlü tartışmaya girmiştir. Mahkeme hakiminin tarafsızlığı noktasında ciddi şüpheler yaratmış, yargılamayı tarafsız ve bağımsız şekilde yürütmediği, yargılama sonucu hukuka aykırı bir karar vereceği yönünde haklı endişelerimiz nedeniyle mahkeme hakimini reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Eriş, talepleri doğrultusunda yeni bir hakim görevlendirilmesini istedi.

İlgili Haberler