Prof. Dr. Mustafa Çetiner canlı yayında 1 Mart için kötü haberi verdi

Prof. Dr. Mustafa Çetiner canlı yayında 1 Mart için kötü haberi verdi
İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, normalleşme için konuşulan 1 Mart için, “İstanbul için de yukarıya çıkış söz konusuyken, hangi objektif kritere göre 1 Mart'ta normalleşeceğiz. Bunların hepsi tartışmaya son derece açık konular” yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner canlı yayında 1 Mart için kötü haberi verdi

Türkiye’de korona virüs salgını kapsamında illere göre karar alınacağı haberinin gelmesinin ardından kafe ve restoranlardaki yasaklar ile hafta sonları ve saat 21.00’dan sonra uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ne zaman sona ereceği merak konusu olmuştu.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, geçtiğimiz günlerde YENİÇAĞ Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, 1 Mart için İstanbul’un hazır olduğu bilgisini vermişti.

İstanbul için normalleşme tartışmaları devam ederken, Haber Global canlı yayınına katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner’den flaş açıklamalar geldi.

ÇETİNER: BUNLARIN HEPSİ TARTIŞILMALI

Çetiner, çok merak edilen normalleşme adımları ile ilgili, "Vaka sayıları çok yüksek olan yerlerde normalleşmeyi konuşamayız. 100 binde 228 olan bölgede normalleşmeyi konuşamayız. İstanbul için de yukarıya çıkış söz konusuyken, hangi objektif kritere göre 1 Mart''ta normalleşeceğiz. Bunların hepsi tartışmaya son derece açık konular. Türkiye''nin R değeri 1. O kadar kırılgan bir kriter ki bu. Hepimizin beklediği normalleşmek ama yeni bir dalga riski ile kapanma sürecini yaşayabilecek gibi değiliz şu anda" ifadelerini kullandı.