Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sabahattin ÖNKİBAR

Sabahattin ÖNKİBAR

Protestocular Silivri'ye!

Şu tabloya bakar mısınız?
Galatasaray camiasının baronları kabahat işlemiş çocuklar misali salya-sümük olmuş!
Ağıtlar yakıyorlar, feveran ediyorlar...
Ben yapmadım, biz yaptırmadık diyorlar.
Gazetelere tam sayfa ilanlar verip televizyonlara demeçler veriyorlar!
Açılışa gelen seyircinin kamera görüntülerini polise diyet diye  sunuyorlar.
Peki bütün bunlar niçin mi?
Haşmetmeap Tayyip Efendi Hazretlerinin hışmından korunmak için!
Yok yok o asilzadeler sadece Seyrantepe’de inşa edilen yeni stada el konulmasından korkmuyorlar aynı zamanda kendilerinin ya da ticarî işlerinin başına bir haller gelmesinden ürküyorlar.
Sadece bu fotoğraf bile Türkiye’yi anlatmıyor mu?
Sadece bu doğal protesto sonrasında konan tavırlar bile ülkemizin ne hale getirildiğini gözler önüne sermiyor mu?
Eksiği var fazlası yok Türkiye artık Hitler’in Almanya’sı ya da Saddam’ın Irak’ı misali korku devletidir.
Öyle olmasaydı bir siyasî kişilik maçta protesto edildi diye koca bir spor camiasının temsilcileri paniğe kapılıp af edilmeleri için yerlere kapanır mıydı?
Demokrasilerde övgü ve yergi kardeş tezahürlerdir.
Yapılanlar da sonuçta bir saldırı değil, ıslıklı protestodur.
Avrupa Birliği normlarını amaç edindiğini söyleyen bir siyasî kişilik kalabalıkların yasa dışılığı olmayan böyle bir dışa vurumuna nasıl tahammül göstermez?
Tayyip Erdoğan hâşâ Yaradan ya da din değildir, sonuçta bir siyasî figürdür ve kurallar içinde onu eleştirmek demokratik sistemin olmazsa olmazıdır.
Realite bu iken Erdoğan kendini farklı bir misyonda konumlandırıyor olsa gerektir ki aleyhine ıslık çalınmasını kutsalına saldırı olarak görüyor.
Oldu olacak bari protestocuları mal varlığını yazanlar misali Silivri zindanına göndertsin!
Galatasaray’la açılış maçını yapan Ajax Kulübünün Başkanı seyircinin yaptığı bu protesto olayından ötürü Başbakan’ın stadyumu terk etmesini anlayamamış ve “Bizde böyle şeyler çok sık olur ve siyasiler olgunlukla karşılar” demiş!
Peki Erdoğan’la AKP cenahı bu kadar sert tepkiyi niçin mi verdi?
Mağrurluğun ve kibirliliğin ötesinde seçim sürecinde bu tür toplumsal tepki tezahürleri olsun istemiyorlar.
Verdikleri sert tepki buna benzer sahnelerin yaşanmamasıdır, zira hem Tayyip Bey hem şürekâsı Tunus’da yaşandığı gibi toplumsal infialin kartopu misali bir anda büyüyeceğini ve genelleşeceğini görüyorlar ve dolayısı ile de korkular salarak işi baştan çok sıkı tutuyorlar.
Bu olayın gösterdiği bir başka şey de Aydın Doğan’ın Tayyip Erdoğan’a karşı tartışmasız olarak beyaz bayrağını çekmesidir.
Düşünebiliyor musunuz Aydın Doğan’ın hiçbir gazetesi stadyumda yapılan bu protestoyu haber yapmadığı gibi ertesi gün protestoyu yapanlara manşetten nankör diyebilmiştir.
Komik olan tablo bu iken Tayyip Erdoğan’ın hâlâ Aydın Doğan düşmanlığı üzerinden mağdur pozlara bürünmesidir... Vallahi pes!


HESAP...

Süresini bilmeyen Cumhurbaşkanı

Ahmet Ertürk önceki gün Milliyet gazetesine demeç vererek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin belirsizliğinin giderilmesini istedi... Ahmet Ertürk kim midir? Abdullah Gül’ün en yakın danışmanıdır. Kuşkusuz Ahmet Ertürk o demeçleri talimatla veriyor yani Cumhurbaşkanının emriyle onları söylüyor... Doğruya doğru Abdullah Bey bu konuda yerden göğe kadar haklıdır zira yerkürede ve eğer hayat varsa gezegenlerde görev süresini bilmeyen tek Cumhurbaşkanı kendileridir. Komiklik yetkin konumda olan hiç kimsenin bu konuda tek bir söz edememesidir. Bir ara Bülent Arınç bir söz söyleyecek oldu, anında susturdular... Evet Gül, güya devletin bir numarası ama görev süresini bilmiyor ve kendisi de soramayarak danışmanlarını konuşturuyor... Peki bu tablo niçin mi?.. Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı hesapları için... Tayyip Sultan pardon Bey önce 12 Haziran genel seçim sonuçlarını görecek, sonra Gül için 5  sene mi, 7 sene mi karar verecek!.. Bu rejimin adı nedir söyler misiniz?


DİKKAT

Kılıçdaroğlu’na tuzak konuları

1) AKP yandaşı ve onun taşeronuolan çevreler CHP lideri  Kılıçdaroğlu’nu zora sokmak için sürekli tuzaklar kuruyor.
2) Bu tuzakların en önemlisi Güneydoğu ya da Kürt konusudur ve  Kılıçdaroğlu’nu bu konuda açığa düşürmek istiyorlar. Kemal Bey referandum sürecinde yaptığı Tunceli konuşması hariç bu tuzağa hiç düşmedi. Bundan dolayı kendilerini  kutluyoruz ama yine de dikkatliolmasını öneriyoruz, çünkü söyliyeceği her şey tersinden sunulup  aleyhine kullanılacaktır.
3) Bir başka tuzak konu Aleviliktir ve malum çevreler Kemal Bey’i ısrarla Alevi hinterlandına mahkûm etmek istiyorlar.
4) Din ve laiklik konularındaki seyri muhteşemdir ve aynı rotada  devam etmelidi, zira bu konuda söyleyeceği her şeyi din düşmanı gibi tercüme edecek dezenformasyon çeteleri hazır beklemektedir.
5) İstanbul il başkanlığı örneğinde olduğu gibi teşkilât ve milletvekili aday belirleme süreçlerinde çok dikkatli olmalı ve asla medya baronlarına teslim olmamalıdır.


İCRAAT YOK...

Bülent Arınç yine askere vurarak
oy hesabı yapıyor!

9 yıldır iktidarda olan bir siyasî kişiliğin gittiği yerde normal olarak biz bu kadar zamanda gördüğünüz gibi şunları şunları yaptık, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır demesi gerekmiyor mu?Normal olan bu, lâkin AKP’liler tersini yapıyor ve habire kavram istismarları ve de acındırmalarla milletin karşısına çıkıyor. Niçin mi?.. Millete anlatacakları icraatları yok da ondan... Birkaç gün önce Bülent Arınç Hatay’a gitti ve durduk yerde yine askere yani TSK’ya saydırmaya başladı... Hayır gündemde asker yok, tersine koskoca TSK kendine yapılan bütün rezillikleri yani psikolojik operasyonları sineye çekerek sustu ve köşesine çekildi ancak Bülent Bey susmuyor ve hücumunu sürdürüyor... Peki bunu niye mi yapıyor? Dedik ya aktaracağı başarısı, hikâyesi yok... Ayıp ve hatta insaf Bülent Bey!

Yazarın Diğer Yazıları