Putin: Ukrayna ile görüşmeye hazırız

Putin: Ukrayna ile görüşmeye hazırız
Çin televizyonunda yer alan iddiaya göre Vladimir Putin, Ukrayna başkanı Zlenskiy ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy gün içerisinde yapmış olduğu çağrı ile Rusya ile masaya oturma talep etmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yapmış olduğu çağrısında ölümlerin durması adına müzakere masasına oturalım ifadelerini kullanmıştı. Zelenskiy açıklamasında ayrıca "Rusya''nın Ukrayna''yı işgali sadece bir işgal değil, Avrupa''ya karşı savaşın başlangıcıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy''nin çağrısının hemen ardından ise Rusya''dan bu çağrıya yanıt geldi.

İLK AÇIKLAMA LAVROV''DAN GELDİ
Rusya kanadından ilk açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov çok önemli bir açıklamada bulundu. Lavrov basına verdiği demeçte ''''Ukrayna''yı işgal planımız yok" ifadelerini kullandı. Lavrov konuşmasında ayrıca NATO''yu manipülasyon yapmakla suçladı. Rusya''nın Ukrayna''yı işgal planı olduğu ifadelerine ise tepki gösterdi.

Putin''den Olumlu Yanıt

Çin televizyonu ise Rusya''nın üst düzey müzakereye hazır olduğunu belirterek "Putin görüşmeye hazır olduğunu söyledi" dedi.

PİYASALARIN BEKLEDİĞİ KARAR
Rusya Ukrayna gerilimi ile hem brent petrol hemde enerji fiyatları artmıştı. Dolar kuru TL karşısında değer kazanmış ve Borsa İstanbul savaşın ilk gününde çok sert düşmüştü. Gelen açıklamalar piyasalarda etkisini hemen hissettirdi.

İlgili Haberler