Ramazan boyunca patates, soğan ve sıcak yemek dağıtımı!

Hürriyet Gazetesi, "Bill Gates parasını bakın neye yatırıyor?" başlıklı haberinde "Bill Gates'in adını duyunca aklınıza ne gelir? Microsoft, Windows, belki bir de son yıllarda küresel ısınma ve Covid-19'la ilgili açıklamaları... Peki Bill Gates'in halihazırda ABD'deki en büyük tarım arazisi sahibi olduğunu biliyor muydunuz?" diye yazdı.
Habere göre, bu gerçek ABD'de yayımlanan bir sektör dergisi olan Land Report sayesinde ortaya çıkmış!
Derginin Ocak 2021 sayısında yayımlanan bir listeyle, 65 yaşındaki Gates, ülkede kamu arazileri dışındaki en geniş tarım topraklarına sahip kişi ilan edildi. Land Report'un edindiği bilgiye göre, Gates'in sahip olduğu arazilerin toplam yüzölçümü yaklaşık 980 kilometrekare…
İngiliz Telegraph gazetesi, Gates'in sahip olduğu tarım arazilerinin genişliğinin İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e ait tarım topraklarından bile daha fazla olduğu vurgulanan haberinde, bu durumu mercek altına aldı.
Louisiana, Arkansas, Arizona gibi eyaletlerde verimli topraklar satın alan Gates'in bu yatırımları 25 yıllık bir finans stratejisinin ürünleri olarak görülüyor ama kazın ayağı pek öyle değil…
Zira bilgisayar, cep telefonu gibi ürünler elbette insanlığın gelişmesi için önemlidir ama yenmezler. Dünyada açlık başladığında en değerli mal, tarım arazileri olacaktır.
***
Aslında bu sütunun okurları için haber yeni değil! Çünkü 19 Ocak 2021 tarihli "Bill Gates, tarım arazilerini topluyor" başlıklı yazımızda şu bilgileri vermiştik:
"BM Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley, BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben yaptığı konuşmada "Açlık pandemisi" kavramını kullanarak, 'Sorunu gideremezsek 3 aylık süreçte her gün 300 bin kişi açlıktan ölecek. Açlık pandemisinin sonuçları, virüs pandemisinden çok daha büyük olacak' demişti. Beasley'e göre, açlık pandemisi 2021 yılı içinde gerçekleşecek!

Bill Gates ise bu durumu çok önceden öngörüyor olmalı ki, tarım arazilerine yatırım yaptı! Zira altın, gümüş, kâğıt para veya dijital para yenmez! İnsanın hayatta kalması için gıda maddelerine ihtiyacı vardır. Gıda maddeleri de tarım arazisinde üretilir."
***
Bu açıdan Türkiye'ye baktığımızda, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Patates ve kuru soğan piyasasındaki stok artışlarını önlemeye yönelik olarak patates ve kuru soğan alımına başlayacağız" açıklaması dikkat çekici.

Pakdemirli, "Üretimin yoğun olarak yapıldığı ve depolandığı illerimizden başlamak üzere ÇKS'ye kayıtlı üreticilerden, üretici örgütlerimiz aracılığıyla 2020 yılı mahsulü olan patates 25 kilogramlık çuvallanmış olarak kilogram başına 85 kuruştan satın alınacaktır" dedi.
Pakdemirli, Twitter'dan yaptığı açıklamada satın alınan patates ve soğanların ihtiyaç sahibi ailelere verileceğini söyledi.
Pakdemirli, "ihtiyaç sahibi aileler" diyor ya, bugünlerde yurt çapında kaymakamlıklar veya belediyeler üzerinden Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtımı için hazırlık yapılıyor. Köylere, mahallelere haber gönderiliyor, ayırım gözetilmeden yemek gönderilecek evlerin listesi isteniyor.
Bunu bir seçim yatırımı gibi değerlendirmek de mümkün elbette ama fotoğraf bu. Ramazan boyunca, vatandaşın doğrudan midesine hitap edilecek.
***
Vatandaşın karnı doyurulurken, Montrö gibi Türkiye'nin güvenliğini sağlayan uluslararası sözleşmenin tartışmaya açılması, bir açıklama yaparak itiraz eden emekli amirallere darbeci suçlaması yapılması da tabloyu tamamlıyor!
Karnı doyan vatandaş, Montrö'nün çocuklarının hayatta kalması için şart olduğunu düşünür mü acaba?
Ayrıca vatandaş, Bill Gates'in neden tarım arazilerine yatırım yaptığına biraz kafa yorar mı?

Yazarın Diğer Yazıları