Ukrayna Kırım'daki dev Rus üssünü vurdu. Rus savaş uçakları hurdaya döndü. İlk kez uydu görüntüleri yayınlandı

Ukrayna Kırım'daki dev Rus üssünü vurdu. Rus savaş uçakları hurdaya döndü. İlk kez uydu görüntüleri yayınlandı
Geçtiğimiz gün Kırım'daki Rus üssünde patlamalar meydana geldi. Patlamalarda çok fazla kayıp olduğu belirtilirken Kırım'da vurulan Rus askeri üssünde tahrip olan savaş uçaklarının uydu görüntüsü yayınlandı.

Ukrayna ordusu, işgalin başladığı 24 Şubat tarihinden bu yana ilk kez cephe hattından 200 kilometre uzaklıkta bir Rus hedefini vurdu. Dokuz savaş uçağının yok edildiği görüntülerde Rus hava üssünün uydudan alınan fotoğrafları paylaşıldı. 

Kırım''da vurulan Rus askeri üssünde tahrip olan savaş uçaklarının uydu görüntüsü yayınladı. 

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, sesleri onlarca kilometre uzaklıktan duyulan patlamalarda alevlerin gökyüzüne yükseldiği ve siyah bir dumanın her yeri kapladığı görüldü. 

Kırım Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Khalilova, Kırım''da vurulan Rus askeri üssünde tahrip olan savaş uçaklarının uydu görüntülerini paylaştı. 

Rusya''nın, Ukrayna''ya karşı 24 Şubat''ta açtığı savaş tüm şiddetiyle devam ediyor.

Kırım Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova, savaştan anbean bilgileri aktarmaya devam ediyor. 

Rusya''nın Ukrayna''ya saldırıları devam ederken Kırım Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova''dan yeni bir açıklama geldi.

Gülsüm Khalilova, sosyal medya hesabından Kırım''da vurulan Rus askeri üssünde tahrip olan savaş uçaklarının uydu görüntülerini paylaştı.

Gülsüm Khalilova''nın paylaşımı şöyle:

NE OLMUŞTU?

Rusya''nın ihlal ettiği Kırım''da, Rusya''ya ait askeri hava üssünde çok sayıda patlama meydana geldi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar Donbass bölgesinde artarak devam ederken, Rusya tarafından ihlal edilen Kırım''da bulunan Rusya''ya ait askeri hava üssünden 7 kez art arda patlama sesi duyuldu. Rusya''nın atadığı Kırım Valisi Sergey Aksyonov sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, patlamaların Ukrayna tarafından gerçekleştirilen saldırılardan kaynaklandığını söyledi. Olayın ardından bölgeye gitmek için harekete geçtiğini de belirten Aksyonov, konuyla ilgili teyakkuzda olduklarını duyurdu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, askeri hava üssünden dumanların yükseldiği görüldü. Rusya Savunma Bakanlığı''ndan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bölgede Rus donanmasına bağlı savaş uçakları ve helikopterler vardı. 

İlgili Haberler