Kırım'ı vuran Ukrayna'dan Putin'i küplere bindirecek açıklama: Sevgili Rus turistler, tatil için Kırım'ı değil Antalya'yı tercih edin

Kırım'ı vuran Ukrayna'dan Putin'i küplere bindirecek açıklama: Sevgili Rus turistler, tatil için Kırım'ı değil Antalya'yı tercih edin
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım’da Rusya’ya ait üslerin vurulmasının ardından paylaştığı tweette “Hoş olmayan bir sıcak yaz tatili istemiyorlarsa değerli Rus ziyaretçilerimize Ukrayna’nın Kırım’ını değil Antalya'yı tercih etmelerini öneriyoruz” açıklamasını yaptı.

Sevgili Rus turistler, tatil için Kırım'ı değil Antalya'yı tercih edin

Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’da bu hafta Rus askeri üslerine yönelik saldırılar gerçekleşti. Kiev, askeri üslerin vurulmasını resmi olarak üstlenmezken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı, saldırılardan partizanların sorumlu olabileceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise çarşamba günü yaptığı açıklamada “Bir gün içinde işgalciler 9’u Kırım’da, biri Zaparijya’da olmak üzere 10 savaş uçağı kaybetti” ifadelerini kullandı. 

Rusya ise Kırım’da herhangi bir Rus savaş uçağına zarar gelmediğini, askeri mühimmatların depolandığı alanda patlama meydana geldiğini savundu. 
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Twitter’dan yaptığı ilginç paylaşımda, yaz tatili için Kırım’a giden Rus turistlere çağrıda bulundu. 

Mesajda şu ifadeler yer aldı: 

“Hoş olmayan bir sıcak yaz tatili istemiyorlarsa değerli Rus ziyaretçilerimize Ukrayna’nın Kırım’ını ziyaret etmelerini önermiyoruz. Çünkü hiçbir miktarda güneş kremi, izin verilmeyen bölgelerde dumanlanmanın tehlikeli etkilerinden onları koruyamayacak.” 

Ukrayna’nın paylaştığı tweetin altındaki videoda ise şu ifadeler kullanıldı: 

“Bu yaz birkaç seçeceğiniz vardı: Palm Jumeriah plajları, Antalya tesisleri, Küba sahilleri; ama siz Kırım’ı seçtiniz. Büyük hata. Eve dönme zamanı. Kırım, Ukrayna’dır.”

Videoda, Kırım’da askeri üslerin bombalandığı sırada çıkan dumanların altında plajlardan kaçan turistlerin görüntülerine yer verildi. 

Rusya, uluslararası toplumun kabul etmediği bir referandum sonucun 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmişti. 

Kırım Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova, sosyal medya hesabı twetter''dan "Ukrayna Savunma Bakanlığı: "Sevgili Rus turistler, tatil için #Kırım''ı değil #Antalya''yı tercih edin" paylaşımını yaptı.

 

İlgili Haberler