Rus muhalif lidere Moskova'da infaz

Rus muhalif lidere Moskova'da infaz
İktidar karşıtı gösterilerin organizatörü Rus muhalif lider ve eski başbakan yardımcısı Nemtsov Moskova'nın göbeğinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Rus muhalif lider Boris Nemtsov başkent Moskova'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Moskova Emniyeti'nin açıklamalarına göre, Nemtsov bir kadınla beraber Kızıl Meydan yakınlarındaki köprüde yürüyordu. Beyaz renkli binek araçtan inen saldırgan Nemtsov'a 6 el ateş açtı. Rus muhalif Nemtsov olay yerinde hayatını kaybetti. Savcılık cinayetle ilgili soruşturma açarken, tüm ihtimaller üzerinde durulduğu ifade edildi. 

Eyleme hazırlanıyordu
Rus emniyet teşkilatı, Nemtsov cinayetiyle ilgili geniş bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın devam etmesi nedeniyle olayın detayları gizli tutuluyor. Boris Nemtsov, iktidar karşıtı büyük gösterilerin organizatörü olarak biliniyordu. Rus basınında yer alan haberlerde, 1 Mart'ta düzenlenmesi planlanan büyük muhalif eylemin de organizatörlerinden olan Nemtsov'un, uzun zamandır tehdit mesajları aldığı ve bunları polisle paylaştığı iddia edildi.

Putin'in tepkisi
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Devlet Başkanı Putin'in olayın özel olarak soruşturulması için direktif verdiğini belirtti. Peskov, Putin'in "cinayetin sipariş ve provokatif karakter taşıdığı" kanaatinde olduğunu kaydetti. Nemtsov, 1991-1997 yıllarında Nijegorodskaya Eyaleti Valiliği, 1997-1998 yıllarında ise Akaryakıt ve Enerji Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. Nemtsov, muhalif PARNAS Partisi'nin eş başkanıydı.