Rus ordusu rezil oldu. Teknoloji harikası sanılan silahtan bakın neler çıktı

Rus ordusu rezil oldu. Teknoloji harikası sanılan silahtan bakın neler çıktı
Ukrayna Rus ordusunun kullandığı askeri silah, İHA ve mühimmatları ele geçirdi. Kamuoyuna gösterilen cihazlarda pet şişe, oyun konsolu kumandası ve sıradan bir kamera kullanıldığı ortaya çıktı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 50 günü aşkın bir süredir devam ederken, gelişmeler dünya basınında geniş yankı uyandırıyor. Rus ordusunun kullandığı ve Ukrayna güçlerinin ele geçirdiği teknolojik alet ve ekipmanların çok ilkel bir altyapısı olduğu ortaya çıktı. 

PET ŞİŞE VE OYUN KONSOLU KUMANDASI
Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya''nın ekipmanlarını videolarla paylaştı. Paylaşılan videolarda, insansız hava araçlarının bazı parçalarının pet şişeden yapıldığı ve bu araçları kullanmak için oyun konsollarında kullanılan kumandaların bağlandığı da tespit edildi.

Rus ordusunun bölgeyi havadan izlemek için kullandığı İHA’larda basit modifikasyonlar da yapıldığı görüldü. Bir İHA’nın tepesine teknoloji mağazalarında satılan kameraların seloteyp ile bağlandığı görülürken bu kameradaki video çekim düğmesinin de değiştirilmemesi için yapışkan bir madde ile kaplandığı görülüyor.

Kiev yönetimi tarafından paylaşılan görüntülerde, kameranın 2015 yılında piyasaya çıktığı görülürken, İHA’nın akaryakıtının ise cihazın altındaki plastik bir şişe aracılığıyla doldurulduğu görülüyor.

Öte yandan İngiliz The Sun gazetesi de Rus İHA’larının kontrol edilebilmesi için oyun konsollarında kullanılan ucuz kumandaların kullanıldığına dikkat çekti. Belarus TV kanalı VoenTV’de yayınlanan görüntüleri paylaşan The Sun, bu kumandaların da marketlerde satıldığını hatırlattı.

İlgili Haberler