Rusya, Suriye’de kendi SDG’sini kuruyor!

Rusya, Suriye’de kendi SDG’sini kuruyor!
VOA’da yer alan habere göre Rusya, Suriye’nin kuzeyinde kendi SDG’sini kurmaya hazırlanıyor... Daha önce de ABD, bölgedeki YPG’li teröristleri SDG adı altında toplayarak uluslararası camiada sözde 'IŞİD karşıtı' propaganda ile meşrulaştırmaya çalışmıştı.

Rusya’nın, Suriye’nin kuzeyindeki YPGPKK’lı teröristlerin bulunduğu bölgede kendi silahlı gücünü kurmaya çalıştığı iddia edildi. Amerika’nın Sesi’nin bölgedeki yerel kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, ‘askere alma’ amacıyla iki merkez kuran Rusya, bu güçlerin gelecekte Suriye-Türkiye sınırına konuşlanmasını planlıyor.

Bölgedeki yerel bir gazeteciden aktarılan bilgiye göre, Ruslar Amuda ve Tel Tamir’de merkezler kurdu.

Öte yandan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin yöneticisi Rami Abdurrahman da yerel kaynaklarına dayanarak, ‘Rusya’nın Suriye’nin kuzeyinde bölgesinde müttefik bir güç kurmaya çalıştığını’ söyledi.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu SDG’den üst düzey bir ismin de Rus destekli güçle Amerikan destekli SDG arasında çatışma ihtimali bulunmadığını söylediği belirtildi. SDG’li ismin Rusya’nın kuracağı birliğe alımlar konusunda kendilerinin de müdahil olduğunu ifade ettiği aktarıldı.