Rusya Ukraynayı işgal etti ama savaşın kazananı Kırımlı gazeteci Gülsüm oldu

Rusya Ukraynayı işgal etti ama savaşın kazananı Kırımlı gazeteci Gülsüm oldu
Rusya-Ukrayna savaşı ikinci gününe tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna’da yaşayan Tatar Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova, savaş bölgesinden son gelişmeleri anbean aktarmaya devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün sabah saatlerinde Ukrayna''nın birçok noktasını koordineli bir şekilde hedef alan askeri operasyonun düğmesine basmasıyla beraber şiddetin en katı ve en yoğun hali olan savaş başladı. Savaşın 2. gününde seferberlik ilan edilen Ukrayna’da şimdiye kadar 137 asker ve sivil hayatını kaybetti. Rusya bugün Kiev''e girdi. Ukrayna''nın başkenti Kiev''de yerel saatle 4.20''den sonra (TSİ 5.20) art arda patlama sesleri geldi. Aktarılan son bilgilere göre ülke genelinde bombardıman devam ediyor.

TATAR TÜRKÜ KHALILOVA GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Savaş seslerinin yükselmeye başladığı andan itibaren gelişmeleri anbean aktaran Kırımlı Tatar Türkü gazeteci Gülsüm Khalilova son yaşanan gelişmeleri gözyaşları içinde anlattı.

 

İşte Gülsüm Khalilova''nın ağlayarak yaptığı konuşma:

"Savaşın içinden herkese merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur. Başkent sürekli vuruluyor. Hükümet yetkilileri insanları sığınağa gitmeleri için çağrıda bulunuyor. Bildiğiniz 1941- 1945 Londra Varşova olmuş buralar. Evet, Moskova sayesinde.

21. asırda 1941''in karanlığını yaşıyoruz. Biz buradayız çalışmaya devam ediyoruz. Bizim kanal Ruslar tarafından bilinen bir kanal ve ilk hedefleri arasında ama olsun korkarak yaşamaktansa şerefsizce ölmek daha güzeldir.

Bir yandan Ukrayna askerlerinin arabalarını ele geçirmeye çalışan Rusya Kiev''e girmeye çalışıyor. Ukrayna halkı işgalcilere direniyorlar.

21. asırda Avrupa''nın göbeğinde bir ülke resmen işgal ediliyor kafasını kuma gömmüş dünya ise sadece kınamakla meşgul. Hatta kınamaktan korkanlar da vardır. Ama bir gün gelecek onların başkenti de işgal edilince anlayacaklar ama geç olacak. Kiev''den herkese sevgiler"

 

Daha önce Kırım’ın ilhakı konusunda halkının sesi olan Khalilova, Kırım’ın ancak Ukrayna bünyesinde kalarak Kırım Tatarları için bir vatan olmaya devam edebileceğine dair inancını savunup kendisinin ve halkının sesini kendi ülkesinde kendi inandığı şekilde duyurmaya, savaşa ve ölüm tehlikesi altında olmasına rağmen devam ediyor.

İlgili Haberler