Rusya’nın AB’de ne kadar mal varlığı dondurulduğu ortaya çıktı

Rusya’nın AB’de ne kadar mal varlığı dondurulduğu ortaya çıktı
Dünyanın en büyük finansal menkul kıymet işlemleri şirketlerinden biri olan Euroclear, Ruslara ait 27 milyar dolarlık ve yabancı yatırımcıların elindeki 85 milyar dolarlık fonları bloke edildiğini açıkladı.

AB tarafından dondurulan Rus menkul kıymetlerinin değeri ortaya çıktı.ITI Capital stratejistlerine göre, Euroclear, Ruslara ait yaklaşık 27 milyar dolarlık menkul kıymeti bloke etti.

Rusya''nın Ulusal Uzlaştırma Deposu''nda bloke edilen yerleşik olmayan kişilerin varlıklarının hacminin 85 milyar doları aştığı, varlıkların yaklaşık 48 milyar dolarının hisse senedi olduğu, geri kalan 38 milyar doların ise ağırlıklı olarak ruble cinsinden devlet borcu olan tahvillere ait olduğu bildiriliyor.

AVRUPA, RUS YAPTIRIMCILARA  YAPILAN ÖDEMELERİ ENGELLİYOR

Analistler, Rusya’nın Uzlaştırma Deposu’ndaki (NSD) yabancı varlık sahiplerinin çoğunluğunun yerel bankalar, yönetim şirketleri, devlet dışı emeklilik fonları ve yapısal bonolara ve yabancı hisselere sahip kişiler olduğunu söylüyor.

ITI Capital yaptiği açıklamada "NSD ve Euroclear''daki Eurobond sahiplerine ödemelerin, Maliye Bakanlığı tarafından daha önce açıklanan programa göre ruble olarak yapılması ve ardından dövize çevrilmesi olasılığı yüksek" dedi.

ITI Capital''e göre, AB liderleri bloğun Rus karşıtı cezalarının bir parçası olarak bloke varlıklara el koymayı düşünebilir.

İlgili Haberler