Rusya'dan çılgın hamle. UEFA'nan yaptırımı sonrasında gözünü kararttı

Rusya'dan çılgın hamle. UEFA'nan yaptırımı sonrasında gözünü kararttı
UEFA'nın Rus kulüplerini gelecek sezon Avrupa kupalarından men etmesi ve ülkeye uyguladığı yaptırımlar sonrasında Rusya'dan çılgın bi hamle geliyor.

UEFA, Rus kulüplerinin 2022-23 sezonunda Avrupa kupalarından men edildiğini açıklamıştı.

Bu karara göre Rus ekipleri Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi dışında kalacak. 

Ayrıca Rusya’ya karşı ayrıca ulusal organizasyonlar ve ev sahipliği konusunda da bazı yaptırım kararları da alındı.

ALMAN MEDYASI YAZDI

Tüm bu yaptırımlar sonrası Rusya Futbol Federasyonu karara itiraz edecek. Mevcut sezonla ilgili kararlara daha önce CAS mahkemesinde itiraz edildiği hatırlatılarak, son kararlarla ilgili yeni itiraz başvurularının sinyalı verildi.  

ÇILGIN HAMLE GELİYOR

Almanya’dan Sky kanalının haberine göre Rusya bağlı bulunduğu federasyonu da değiştirmeyi düşünüyor. Buna göre Rusya Futbol Federasyonu, bağlı bulunduğu Avrupa futbolunun birliği olan UEFA’dan ayrılarak, Asya Futbol Konfederasyonu’na katılmayı göz önünde bulunduruyor.

Ne var ki böyle bir hamlenin de ülke futbolu açısından tam bir çıkış yolu olmayacağına dikkat çekiliyor. Dünya Kupası’nın dışında bırakılmanın FIFA kararı olduğuna dikkat çekiliyor. Ayrıca Asya Şampiyonlar Ligi de finansal olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nin oldukça altında kalıyor.

UKRAYNA KULÜPLERİ AVANTAJLI

 

Rus kulüplerinin UEFA tarafından men edilmesi ve ardından Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Villarreal’in elenmesi Shakhtar Donetsk’e, gelecek sezon bu turnuvada grup aşamasından başlama imkanı sundu.

GÖZLER ARTIK CAS''TA

UEFA Ülkeler Sıralaması’nda Rusya çıkarıldıktan sonra oluşan durum ve final maçından çıkan sonucun etkisi nedeniyle, Ukrayna Ligi’nde ilk sıranın sahibi turuncu-siyahlılar, durumun resmen onaylanması ve Rusların CAS’taki itirazından sonuç çıkmaması durumunda bu hakka sahip olacak.

İlgili Haberler