Türkiye'yi bekleyen milyarlarca dolarlık tehlikeyi ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı

Türkiye'yi bekleyen milyarlarca dolarlık tehlikeyi ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Rusya-Ukrayna arasında tırmanan gerilimin, Türkiye'ye yansımalarının nasıl olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomist Atilla Yeşilada, katıldığı bir Youtube yayınında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşilada, Ukrayna krizinin Türkiye''ye olası tesirleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ NASIL ETKİLEYECEK?

Yeşilada, Ukrayna krizinin petrol fiyatlarını artırdığına dikkat çekti. Brent fiyatlarının yükselmesinin, cari açığı daha da fazlalaştırdığını vurguladı. Enerji fiyatlarındaki enerjinin enflasyonu yükselteceğini ifade etti. Diğer yandan krizin derinleşmesi halinde turizm sektörünün ciddi bir zarar göreceğini söyledi. Yeşilada, Türkiye''ye gelen turistlerin yüzde 27''sinin Ukraynalı ve Rus turistler olduğunu ifade etti. Krizin de turist akınını olumsuz etkileyebileceğini, böylece turizmde 3 milyar dolar açık verilebileceğini ifade etti.

"GELİŞEN EKONOMİLER ZARAR GÖRECEK"

Yeşilada, ayrıca gelişen ekonomilerin zarar görebileceğini ifade etti. Batı''nın Rusya''ya karşı yaptırımlar sonucu Türkiye''den ''''nereden baksan bir 20-25 milyar dolar çıkacak'''' ifadelerini kullandı. Türkiye''nin buna karşı önlem alması gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler