Kerem Ökten uyardı, aynısı İstanbul'da oldu: 3 Ocak 1942’de ne oldu?

Kerem Ökten uyardı, aynısı İstanbul'da oldu: 3 Ocak 1942’de ne oldu?
Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, dün öğle saatlerinde vatandaşa uyarıda bulundu. Yoğun kar yağışının etkili olacağına dikkat çeken Ökten, "Kameraları hazırlayın, tarihi bir ana tanıklık edeceksiniz" ifadelerini kullandı. Ökten’in uyarısının ardından kar yağışı akşam saatlrende yurdun döt bir yanını esir aldı.

Hava tahminlerinden çok kar tahminleri merakla beklenen, takipçilerinin "Kar kahini" olarak adlandırdığı meteoroloji uzmanı Kerem Ökten''den, öğle saatlerinde heyecan verici, bir o kadar da korkutucu uyarı geldi.

1942 yılından bu yana en yoğun kar yağışının etkin olacağını vatandaşa bildiren Ökten, "Kameraları hazırlayın. Tarihi bir ana tanıklık edeceksiniz. Bakalım 3 Ocak 1942''de neler olmuş..." ifadelerini kullandı..

AYNISI İSTANBUL''DA DA OLDU 

İstanbul''un büyük bölümünde akşam saatlerinde yollarda Trafik durma noktasına geldi. Bazı bölgelerde ise araçlar hiç ilerleyemedi.

Otobüs seferlerinde yaşanan aksama ve özel araçlarıyla trafikte ilerleyemeyenlerin eklenmesiyle metrobüs hattında yolcu izdihamı yaşanıyor.

Toplu taşımanın önemli merkezlerinden Cevizlibağ''da, metrobüs ve tramvay duraklarında yoğunluk oluştu.

Metrobüs ve tramvay duraklarındaki yoğunluk nedeniyle araçlara binemeyen vatandaşlar, otoyol kenarında yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı.

BEYLİKDÜZÜ''NDE HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Öte yandan Beylikdüzü''ndeki yoğun Kar Yağışı nedeniyle kilometrelerce kuyruk oluşan yolda araçlar mahsur kalırken, bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarlarında bırakıp yürümek zorunda kaldı.

"SAATLERDİR YOLDAYIZ"

Trafikte saatlerce kaldığını söyleyen bir vatandaş, “Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız. Perişan olduk evlerimize gidemiyoruz. Kar lastiğimiz olmasına rağmen yolda kaldık. Yanımdaki arkadaşım ise bu havada 3 saattir yürüyor. Ben arkadaşımı yoldan aldım arabası yolda kaldığı için bir yere park etti. Ön tarafımız kilitli olduğu için hiçbir yere gidemiyoruz. Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi suçlu kim suçlu bilmiyorum” dedi.

"1 KİLOMETREYİ 1 SAATTE YÜRÜYEBİLDİM"

Trafiğin kapanması ile yolda kalan başka bir vatandaş ise “Ben yaklaşık 1 kilometre mesafeyi zor koşullarda 1 saattir yürüyorum. Aracımı yollar kapalı olduğu için işyerinde bıraktım ve metrobüse binerek bir akrabamın evine gitmeye çalışıyorum. Gerekli uyarılar yapıldı ama kış koşulları bu sene ağır oldu. Allah korusun bizleri kazalardan” dedi.

3 OCAK 1942''DE NE OLDU?

İstanbul, 3 Ocak 1942 tarihinde yoğun kar yağışı ve fırtınaya teslim oldu. Anadolu ve Avrupa yakası, buz parçaları nedeniyle birleşti. Kara ve deniz seferleri aksadı. Aç kalan kurtlar, şehir merkezine indi.

Göztepe’de sıcaklık 10 gün boyunca 0, 14 gün boyunca 1, 27 gün boyunca 3, 44 gün süresince de 5 derecenin üzerine çıkmadı.

İlgili Haberler