Saçaklı Mantı nasıl yapılır. Balıkesir usulü Saçaklı Mantı için hangi malzemeler gerekli?

Saçaklı Mantı nasıl yapılır. Balıkesir usulü Saçaklı Mantı için hangi malzemeler gerekli?
Balıkesir mutfağının en ünlü yemeklerinden biri olan Saçaklı Mantı nasıl yapılır. Balıkesir Usulü Saçaklı Mantı tarifi. Yapımı için hangi malzemeler gereklidir? Saçaklı mantı ile ilgili detaylar haberimizde.

Saçaklı mantı Balıkesir mutfağının en ünlü yemeklerinden biri. Aslında bir çeşit tavuklu makarna da denilebilir. Hamurlar kurdele gibi ince şeritler halinde kesilip fırınlanıyor, ardından da tavuk suyu ve tavuk etiyle lezzetlendiriliyor. Bu kolay ve lezzetli yemeği siz de mutlaka denemelisiniz. İşte çok beğeneceğiniz saçaklı mantı tarifi.

SAÇAKLI MANTI MALZEMELERİ

Malzemeler:

5 adet yufka

2 adet tavuk göğsü ve suyu

2 su bardağı nohut

1 kase yoğurt

3-4 diş sarımsak

SAÇAKLI MANTI TARİFİ

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun. Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.

(Kaynak: Hürriyet)