Sadece kötü kokuları gidermiyor İşte karanfilin vücuda inanılmaz etkileri.

Sadece kötü kokuları gidermiyor İşte karanfilin vücuda inanılmaz etkileri.
Karanfil yemeklere lezzet katmasının yanında sağlığa faydalarıyla dikkat çekiyor.

 1-Bağışıklık sistemini güçlendirmek: Vücuttaki beyaz kan hücrelerinin miktarını artırarak, enfeksiyonlarla savaşmamıza yardım eden karanfil, bağışıklık desteği için alabileceğimiz en iyi şeylerden biri olan C vitaminini barındırıyor.

2-Diş ağrısını giderebilirler: Bu baharat lokal anestezik özelliklere sahiptir . Diş ağrınız varsa , rahatsızlığı gidermek için rahatsız edici dişin üstüne bir Karanfil tanesi koyun.

3- Vücutta ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı: Analjezik ve anti – enflamatuar özelliklere sahiptir . Baş ağrınız için Karanfili iki şekilde kullanabilirsiniz: Dilerseniz; karanfil tozunu ve kaya tuzunu bir bardak süt içinde karıştırıp, baş ağrısını gidermek için içebilirsiniz. İkinci yöntem ; Karanfilleri hindistancevizi yağıyla ıslatabilir ve rahatlamak için alnınıza masaj yapabilirsiniz.

4- Antibakteriyeldirler: Karanfil yağının bakterileri yok etmede etkilidir . Çay ağacı yağı , karanfil ve fesleğen ile yapılan bitkisel bir gargara tarifi ile, diş etlerinin sağlığını iyileştirebilir ve sadece 21 gün kullandıktan sonra ağızdaki bakteri ve plak miktarını azaltabilirsiniz.

5- Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilirler: Karanfil, diyabet gibi kan şekeri sorunları olan insanlar için idealdir , çünkü vücut içindeki insülin gibi davranır . Fazla şekeri kandan vücudun hücrelerine aktarmaya yardımcı olur ve dengeyi o ürünün seviyelerine geri getirir.

Bu 10 büyük faydayı edinebilmek için yapmanız gereken oldukça basit. Her gün 2 tane Karanfil tüketmek. Lütfen siz de kullanmaya ,kullanmayı teşvik etmeye başlayın, kolayca sağlığınıza sağlık katın.

6- Kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur: Karanfil sağlıklı kan pıhtılaşmasını desteklemek için gerekli olan K vitaminini içerir . Bu, özellikle K vitamini eksikliği nedeniyle aşırı kanama problemleri olanlar için faydalıdır. Bunun, kanın pıhtılaşmasını azalttığı düşünülen ilaçlarla kötü reaksiyona girebileceğini unutmayın. Diyetinize daha fazla K vitamini eklemeye başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir.

7- Antioksidanlarla doludur: Karanfil, bir numaralı ve en güçlü diyet polifenol kaynağıdır . Polifenoller temelde bitkileri yediğimizde emdiğimiz kimyasal ürünlerdir ve vücudumuz için kolesterol ve kan basıncını düşürmek , arterlerin işlevini ve esnekliğini artırmak ve uzun ömürlülük artırmak gibi çok iyi şeyler yaparlar.

8- Kemikleriniz ve eklemleriniz için iyidirler: Karanfil taneleri , kemik ve eklemlerin sağlığını destekleyen flavonoidler , manganez ve öjenol gibi bazı elementlere sahiptir . Bu maddeler kemik yoğunluğunu arttırır , kemik dokusu oluşumunda rol oynar ve sağlıklı mineralleri kemiklerimize taşır.

9- Sağlıklı bir karaciğere katkıda bulunmak: Karaciğer vücudumuzu detoksifiye etmekten ve aldığımız ilaçları metabolize etmekten sorumludur. Karanfil yağında bulunan öjenol karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir.

10- Sindirim problemlerini tedavi etmeye yardımcı: Karanfiller, enzimlerin dolanımını arttırdıkları için sindirim problemlerine bir ilaç olarak kullanılabilir . Ayrıca gaz ve mide bulantısını azaltırlar. Sindirim sağlığını destekleyen ve kabızlığın önlenmesine yardımcı olan liflerle doludur . Bu sorunları tane Karanfil ile tedavi etmenin en iyi yolu, Karanfili toz halinde tüketmek veya balla birlikte almaktır.

İlgili Haberler