Şahan Gökbakar tek başına bağırıyordu. Ormanlar yanıyor, orman vasfından çıkarılıyor, ya maden aranıyor ya da otel dikiliyor

Şahan Gökbakar tek başına bağırıyordu. Ormanlar yanıyor, orman vasfından çıkarılıyor, ya maden aranıyor ya da otel dikiliyor
Şahan Gökbakar, 2021 yazında Türkiye'de yaşanan orman yangınlarının ardından, yangın söndürme uçaklarının akıbetini aylar öncesinden bakanlığa hatırlatmıştı. Gökbakar, "2 aydan az kaldı. Yangın uçakları nerede? İhale yapıldı mı? diye sordu.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber ormanlardaki yangınların sayısı artmaya başladı.

Geçen yıl 28 Temmuz’da Akdeniz ve Ege’de 49 ilde 299 orman yangını çıkmıştı. Yangınlarda sekiz kişi ve binlerce hayvan hayatını kaybetmiş, yüz binlerce hektar orman ve yerleşim yeri kül olmuştu. Uçak yetersizliği nedeniyle üç hafta boyunca kontrol altına alınamayan yangınlar ancak 12 Ağustos’ta söndürülebilmişti.

Gündeme ilişkin attığı tweetlerle dikkat çeken Komedyen ve Oyuncu Şahan Gökbakar''ın bu sefer 30 marttaki paylaşımları gündem oldu.

Gökbakar, aylar öncesinden orman yangınlarıyla ilgili uyarmıştı. 

Gökbakar, Tarım Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na hitaben “Yaz aylarının başlamasına ve yangınların yine ülkemiz ormanlarını yok etmesine 2 aydan az kaldı. Yangın uçakları nerede? diye sormuştu. 

Sosyal medyada paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren ünlü komedyen Şahan Gökbakar''ın o paylaşımları gündem oldu. 

Geçen yaz Muğla''daki orman yangınlarıyla ilgili olarak sık sık canlı yayın yapan, çalışmalara bizzat katılan ve daha önce de sosyal medya hesabı üzerinden yangın söndürme uçaklarının akıbetini soran ünlü komedyen Şahan Gökbakar, “Hatırlatma zamanı!” diyerek bir paylaşımda bulunmuştu. 

Gökbakar''ın bu hatırlatmaları cevap bulamazken önceki gün Muğla''nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. 

"YANGIN UÇAKLARI NEREDE?"

Tarım Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nı etiketleyen Gökbakar, “Yaz aylarının başlamasına ve yangınların yine ülkemiz ormanlarını yok etmesine 2 aydan az kaldı. Yangın uçakları nerede? İhale yapıldı mı? Kiralık kaç uçak, ne zaman hazırda bekliyor olacak?” dedi.

"HATIRLATMA ZAMANI"

İşte o tweet: 

"30 Mart bugün. !HATIRLATMA ZAMANI! Yaz aylarinin başlamasına ve yangınların yine ülkemiz ormanlarını yok etmesine 2 aydan az kaldı. YANGIN UCAKLARI NEREDE? Ihale yapildi mi? Kiralik kac ucak, ne zaman hazırda bekliyor olacak? 
@TCTarim
 
@tcsavunma
 cevap rica ediyoruz?"

Gökbakar daha önce de amfibik yangın uçağı talebini dile getirmişti.

Yaz gelmeden amfibik yangın uçağı talebini dile getiren Şahan Gökbakar''ın, Bakan Pakdemirli''ye yönelttiği "Bu uçaklar konusunda herhangi bir adım attınız mı?" sorusuna ilişkin Bakanlıktan açıklama geldi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangılarıyla mücadele için ihale sürecinin başladığını duyurmuştu.

Gökbakar, paylaşımında "Eveeet, 5-6 ay geçti o yangın felaketlerinin üzerinden. AMFİBİK YANGIN UÇAĞI FİLOSU kurmalıyız diye defalarca söyledim. Bu yaz gelmeden, yine hazırlıksız yakalanmadan bu uçakları almalıyız. Soruyorum Sn. Orman Bakanı Pakdemirli bey, bu uçaklar konusunda herhangi bir adım attınız mı?" ifadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması sebebiyle, uçaklar tedarik edilene kadar kiralama usulü ile hizmet alınmaya devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Gökbakar''ın paylaşımı şöyle:

Cevap gelmiş. Malesef yeterli değil. Orman yangını ihale sürecini mi bekliycek? 6ay gecmis hala ihale yapacaz vs! Ayrica bu ihale yapilacak bir iş değil çünkü zaten ücak tipi ve üreticisi belli. VikingAir 515 modeli. 30-35m$ bedeli. 6130lt atıyor. 12 saniyede denizden su aliyor.

"ORMAN YANGINI İHALE SÜRECİNİ Mİ BEKLEYECEK?"

Bakanlığın bu açıklamasının ardından, Gökbakar''dan tepki gecikmedi. "Orman yangını ihale sürecini mi bekleyecek?" diyen ünlü komedyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, Bakanlığın aldığı kararı eleştirmişti.

İlgili Haberler