''Uçmaz''dediler THK uçaklarına muhtaç oldular. Ormanların 3'te1'i yandıktan sonra sözleşme imzalamışlardı

''Uçmaz''dediler THK uçaklarına muhtaç oldular. Ormanların 3'te1'i yandıktan sonra sözleşme imzalamışlardı
Marmaris’te ormanlar cayır cayır yanıyor. Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarına mahkum olundu. THK’nin uçaklarının geçen yıl uçmaması sebebiyle Marmaris’te ormanların üçte biri yanmış ondan sonra bu yıl "uçmaz"denilen uçaklar sözleşme imzalanmıştı

Marmaris geçen yıl olduğu gibi bu yıl da alevler içinde kaldı. Gökyüzüne kadar yükselen alevler geçen yılki görüntülerin bir benzerinin yaşanmasına neden oldu

Geçen yılın o korkunç manzarasının ardından Türk Hava Kurumu ile sözleşme yapılmaması eleştirilee neden oldu. Kısacası Türk Hava Kurumu’nun uçaklarına muhtaç kalındı.

3 yıldır çeşitli bahanelerle kamu ihalelerine sokulmayan ve devre dışı bırakılan Türk Hava Kurumu envanterindeki 4 uçak için 3 kurum anlaştı.

Savunma Sanayi Başkanlığı''nda imzalanan iş birliği ile 3 yıldır çeşitli bahanelerle ihalelerine sokulmayan THK uçakları protokolle bakanlık hizmetine verildi.

Kayyum Heyeti tarafından yönetilen THK’dan yapılan açıklamada protokole ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı iş birliğine istinaden Tarım ve Orman Bakanlığı’na hizmet sunmak üzere TUSAŞ-THK iş ortaklığı olarak 3+1 uçak kiralama teklifimiz de bugün uygun bulunarak işlemi tamamlandı.

Temmuz ayı itibarıyla uçaklarımız yangın bölgelerinde konuşlanacak ve 4 adet uçağımız ay içinde faal olarak hizmette bulunacaktır.”

 

İlgili Haberler