Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu unutulmadı

Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu unutulmadı
Karadeniz müziği ile rock müziği sentezleyerek kendi tarzını oluşturan Kazım Koyuncu, dünyadan erken ayrılmasıyla sevenlerini hüzne boğmuştu.

Kazım Koyuncu için birbirinden güzel mesajlar atıldı

Kazım Koyuncu, ölümünün 16''ncı yılında anılıyor. Laz kökenli Türk müzisyen Kazım Koyuncu, söz yazarı, oyuncu ve aktivisttir. 33 yaşında vefat eden Kazım Koyuncu, testis kanserinin akciğerlerine yayılması sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Şair Ceketli Çocuk olarak anılan Koyuncu ölümünün 16. yılında anılıyor.

"BİZ BİZE YETEBİLİYORUZ"

Doğru bildiği şeyleri ortaya koymaktan çekinmediğini her fırsatta dile getiren Koyuncu, verdiği bir röportajda, şunları kaydetmişti:

"Bence bir sanatçının ya da şarkıcının çok cesur olması gerekiyor. Cesaretin ve çalışma arzun varsa hiçbir sorun yok, en fazla para kazanamazsın. Bir albümün satmaz ya da 1 milyon satar. Bunlarla ilgilenmek istemiyorum. Çok büyük bir popülaritem yok. O yüzden biz bize yetebiliyoruz."

ARAMIZDAN ERKEN AYRILDI

Kazım Koyuncu, 2004 yılında Hayde adlı ikinci albümünü çıkardı. İkinci albüm ilkine göre büyük bir satış rakamına ulaştı. Yılın en çok satan albümlerinden birisi oldu. 2004 yılının sonunda kanser olduğu haberini aldı. Haberi alan ailesi ve sevenleri çok üzüldü.

Doktorlar kendisini çok fazla yormamasını söylese de Kazım Koyuncu konserler vermeye devam etti. 2005 yılında son konserini Karadeniz Teknik Üniversitesi''nde verdi. Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005’te, testis kanserinin akciğerlerine yayılması sonucunda Şişli''de 33 yaşında vefat etti.

Sosyal medyada Kazım Koyuncu ile ilgili atılan tweetlerin bazıları şöyle: 

İlgili Haberler