Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları
Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu 2 karşılaşma ile başladı. Atletico Madrid, Liverpool engelini tek golle geçerken, Borussia Dortmund ise PSG’yi 2-1 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı 2 karşılaşma ile başladı. Borussia Dortmund, sahasında Paris Saint Germain’i genç golcüsü Erling Haaland’ın harika oyunu ile mağlup ederken, Atletico Madrid ise Liverpool’u tek golle geçti. İspanyol temsilcisi, harika bir savunma performansı ile rakibine şut izni vermedi.

HAALAND’IN PERFORMANSI GALİBİYETİ GETİRDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Paris Saint-Germain'i konuk eden Borussia Dortmund, rakibini 2-1'lik skorla mağlup ederek çeyrek final yolunda önemli bir adım attı.

İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçın ikinci yarısında Erling Haaland fırtınası esti.

69. dakikada gelişen Borussia Dortmund atağında savunmadan seken topu önünde bulan Haaland, Navas'tan önce davranıp altıpas içinde yaptığı dokonuşla takımını öne geçirdi: 1-0.

75. dakikada ise Neymar sahneye çıktı. Brezilyalı yıldız sağ kanattan ceza sahasına sokulan Mbappe'nin pasında müsait durumda yaptığı vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1.

77. dakikada Giovanni Reyna'nın pasında topla buluşan Haaland, ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan sol ayağıyla yaptığı harika vuruşla maçın sonucunu belirledi: 2-1.

Erling Haaland, bu gollerle Borussia Dortmund forması altında çıktığı 7. maçında 11 gole ulaşırken, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını da 10'a çıkardı.

Öte yandan Paris Saint-Germain'de Thomas Meunier ve Marco Verratti, gördüğü sarı kartlarla rövanş maçında cezalı duruma düştüler.

İki takım arasında Fransa'daki rövanş mücadelesi 11 Mart Çarşamba günü oynanacak.

ATLETICO MADRID TEK GOLLE KAZANDI

Gecenin diğer maçında ise  Atletico Madrid sahasında Liverpool ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Mücadeleye Atletico Madrid hızlı başladı. Henüz 4. dakikada Saul Niguez, ceza sahası içine yapılan ortada kafa vuruşu ile ağları sarsarak takımını öne geçirdi. Erken gelen golün ardından Madrid ekibi geri çekildi ve Liverpool'u kendi yarı sahasında karşılamaya başladı.

26. dakikada Mohamed Salah ağları sarssa da ofsaytta yakalandı. İlk yarının son bölümlerinde İngiliz ekibi beraberlik için baskısını artırsa da aradığı golü bulamadı. Böylece ilk yarı Atletico Madrid’in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk yarının aksine daha durgun geçen ikinci yarıda ise maçı önde götüren Atletico Madrid daha baskın bir görüntü çizdi. Savunmada iyi bir performans ortaya koyan ev sahibi ekip, mücadeleden de tek golle galip ayrılmayı bildi.

Böylece Atletico rövanş maçı öncesi avantajı elde eden taraf oldu.