Saray'a kim daha yakın gazeteci yarışması başladı! Cuma günkü "Büyük müjdeyi" kim daha önce öğrenecek?

Saray'a kim daha yakın gazeteci yarışması başladı! Cuma günkü "Büyük müjdeyi" kim daha önce öğrenecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada cuma günü vereceği bir müjdeyle 'yeni bir döneme geçileceğini' söylemesi gündeme oturdu. Erdoğan’ın nasıl bir müjde açıklayacağının yanında, söz konusu müjdeyi iktidara yakın hangi gazetecinin önceden öğreneceği de merak konusu oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde Cuma günü bir müjde açıklayacağını duyurdu…

Erdoğan vereceği müjde için, “Cuma günü inşallah milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı düşünüyorum. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm ülkemize vermek suretiyle yeni bir dönemin açılacağına da inanıyorum. Açıklarsam heyecanı kaybolur. Şimdi açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

SARAY’A YAKIN HANGİ GAZETECİ RÜŞTÜNÜ İSPAT EDECEK?

Vatandaş, sosyal medya üzerinden yarı şaka yarı ciddi tahminlerini yarıştırırken, işin asıl merak edilen kısmı ise “Medya yarışları”!..

Türkiye’de “Saraya en yakın gazeteci” sıfatını taşıyabilmek için birbirleriyle yarışan medya mensupları arasında da Cuma gününe kadar kıyasıya bir yarış yaşanacak gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması biter bitmez bu yarışın startını veren ise, Abdülkadir Selvi oldu. Selvi “Ne olabilir bu müjde” sorusu üzerine “Bunu bilmek imkansız, tahmin etmek bile çok zor” dedi ama, fikrini söylemekten de geri kalmadı;

 “Karadeniz’deki doğalgaz arayışımızla ilgili müjdeli bir haber olabilme ihtimalini yüksek görüyorum…”

Abdülkadir Selvi’nin ardından medyada “Kim Saray’a daha yakın, kim bu müjdeyi ilk veren olacak” konulu yarışma da bir anlamda başlamış oldu.

Büyük ihtimalle bu akşamdan itibaren televizyon kanallarında, yarın gazetelerdeki köşe yazılarında konu ile ilgili fikirler beyan edilecek, herkes Cumhurbaşkanı’nın cuma günü vereceği müjdeyi “doğru tahmin etmeye” çalışacak…

Bütün amaç; Cuma günü o açıklama yapıldığında “Ben demiştim. Biliyordum da zaten. Saray’da benden habersiz kuş uçmaz” cümlesini kurabilmek.

“İktidara yakın gazeteciler liginde” bu mücadeleden galip çıkmak isteyen isimler düşünüldüğünde ise, yarış ayrıca zevkli olacağa benziyor…

Bakalım bu yarışı kim kazanacak.

MUHALEFETTEN İLK YORUM

Öte yandan müjde ile ilgili muhalefetten ilk yorum, İYİ Partili Aytun Çıray'dan geldi. Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müjde ile ilgili bir tahminde bulundu.

Çıray şöyle dedi: "Sn Erdoğan "cuma günü müjdem var" demiş. Bir başkası da "yeni bir dönem açılacağını" söylemiş. Benim tahminim ya COVID19 aşısını bulduk.. Ya da S400 füzesi çalıştırılacak Siz de tahminlerinizi yazın lütfen. "

ac-015.jpg

İŞTE VATANDAŞLARIN TAHMİNLERİ

Diğer yandan Erdoğan’ın açıklaması müjde totoyu da başlattı. Özellikle sosyal medyada vatandaşlar müjde ile ilgili dikkat çeken tahminlerde bulundu.

Kimisi Erdoğan’ın beyaz eşyada yüzde 50’ye varan indirimlerin müjdesini vereceğini söylerken, kimisi ise yeni vergilerin açıklanacağı görüşünde…

Öyle ki, korona vergisinin gelebileceği iddiaları dahi ortaya atılırken, bir takım çevreler ise yeni bir IBAN’ın halka verileceğini öne sürdü.

1-20200819172720.jpgdolar-002.jpg2-20200819172720.jpg3-20200819172720.jpg4-638.jpg5-359.jpg6-219.jpg