Sınırda kilometrelerce TIR kuyruğu! Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı’nda tırlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Tır sürücüleri, karayolunun tek tarafını park ederek sıralarının gelmesini bekliyorlar.
Başlarına dev kayalar yağdı. Tırcıların ölüm korkusu Artvin'in Hopa ilçesindeki tır parklarında sürücülerin heyelan korkusu sürüyor. Dev kayalar, heyelanın etkisiyle tırların üzerine yağdı. Şoförler korku dolu dakikalar yaşadı.
Sarp Sınır Kapısı'ndan bayramı tatilinde 204 bini aşkın giriş çıkış yapıldı Türkiye'nin Gürcistan sınırında bulunan Sarp Sınır Kapısı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince toplam 204 bin 474 giriş ve çıkış yapıldı.
Sarp Sınır Kapısı'nda tır geçişi rekoru Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 26 Mayıs'ta Sarp Sınır Kapısı'ndan toplam 1309 tırın geçtiğini, bunların 825'inin çıkış, 484'ünün ise giriş yaptığını duyurdu.
Sarp Sınır Kapısı bayram yoğunluğu: 183 bin 51 yolcu geçti Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan en önemli kara hudut kapılarından Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 183 bin 51 yolcu geçiş yaptı.
Sınır kapısında telefon harcı akını Yurtdışı telefonlarının ülkemizde kullanılabilmesi için ödenmesi gereken verginin, gece yarısında 6 bin liradan 20 bin liraya çıkması Sarp Sınır kapısında izdiham yarattı. Gürcistan’a gidip telefon almak isteyen vatandaşlar sınır kapısına akın etti.
Artvin’de heyelan tırların üzerine geldi Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen heyelanda sahil yolunda 1 tır zarar gördü. Heyelan nedeniyle kara yolu ulaşıma kapanırken o anlar anbean kameraya yansıdı.
Gürcistan sınırında ucuz telefon kuyruğu. Yılbaşı öncesi binlerce Türk sınır kapısına akın etti Gürcistan’dan ucuza cep telefonu satın almak isteyenler, yeni yılda yurt dışına çıkış harcının 150 TL’den 300 TL’ye çıkacak olması ve yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt ücretlerine gelecek zam nedeniyle yılbaşı öncesinde Sarp Sınır Kapısı'na akın etti. Artvin’in Kemalpaşa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluştu.
Bir zamanlar Türkiye'nin köyü gibi olan ülkeye ucuz telefon akını Amaç vergiden kaçmak. Ne KDV ne de ÖTV ödeniyor. Komşu ülke Gürcistan'a ucuz telefon akını. Iphone'un son çıkan telefonunu 15 bin lira daha ucuza almak için komşu ülke Gürcistan'ın yolunu tuttular.
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluğu TBMM’de gündeme getirdi İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, son dönemlerde Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluğu TBMM’de gündeme getirerek “Muratlı Sınır Kapısı bir an önce açılmalıdır.” açıklamalarında bulundu.
Artvin’de Sarp Sınır Kapısı'nda ele geçirildi Artvin’de Sarp Sınır Kapısı'nda, bir minibüsün yakıt deposundaki özel bölmeye gizlenerek yurda kaçak yolla sokulmaya çalışılan 104 kilogram bal ele geçirildi.
Torbayı açan gümrük muhafaza ekipleri donup kaldı Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Sarp Sınır Kapısı’nda bir otomobilde yapılan aramada bin 100 adet su kaplumbağası ele geçirildi.
Ucu bucağı görünmüyor... Gürcistan'ın gişe sayısını 3'e indirmesi ile Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'nda uzun TIR kuyrukları oluştu. Karadeniz Sahil Yolu'nda 29 kilometreyi bulan kuyruk, Kemalpaşa ve Hopa'yı geçerek Arhavi ilçesine kadar uzandı.
Azerbaycan'dan orman yangınlarıyla mücadelede destek Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Azerbaycan'dan bir ekip yurda giriş yaptı.
Bir ucu Hopa’da bir ucu Sarp Sınır Kapısı’nda. Saatlerdir bekliyorlar Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapısı konumundaki Sarp Sınır Kapısı'nda tırlar yoğunluk oluşturdu. Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan başlayarak Kemalpaşa, Hopa ve Arhavi ilçe merkezine kadar uzanan tır kuyruğu, 20 kilometreyi aştı.
İçişleri duyurdu: Sınır kapısı kapatılıyor! Türkiye ve Gürcistan, yarından itibaren Sarp Sınır Kapısı’nı karşılıklı olarak geçici süreyle yolcu trafiğine kapatma kararı aldı.