Rekabet Kurumu’ndan kelepir satış onay

Rekabet Kurumu’ndan kelepir satış onay
Plastiğin önde gelen firmalarından Naksan Holding'in TMSF üzerinden üçte bir fiyattan satışına Rekabet Kurumu'ndan onay çıktı. 7 bin çalışanı bulunan Naksan, 5 kıtada 140 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Gaziantep iş dünyasının yanı sıra kent kamuoyu, satış fiyatının NAKSAN'ın arsa bedelini bile karşılamadığını ileri sürüyor. Şirketin yüzde 52 sahibi Osman Nakiboğlu ile Hilmi Nakiboğlu’nun avukatları satışa itiraz etmişti

Plastiğin önde gelen holdingi üçte bir fiyatı satıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Naksan Plastik''in Aby Plastik''e 1,2 milyar TL''den satışına onay verdi. Naksan Plastik''in değerinin en az 3-4 milyar TL olduğu belirtilmiş ve satış işlemine şirketin sahipleri tarafından itiraz edilmişti.

Şirketin yüzde 52 sahibi Osman Nakiboğlu ile Hilmi Nakiboğlu’nun avukatları, şirketinin satışına itiraz etmişlerdi. İtiraz dilekçesinde şirketin yüzde 52 hakkında herhangi bir yargı kararı olmadığına işaret ederek, “Haklarında verilmiş bir mahkeme kararı olmadığı gibi yüzde 52 hisseleriyle ilgili herhangi bir el koyma ya da müsadere kararı bulunmamaktadır. Yüzde 52 hissenin bu durumu açık olduğu halde şirketin tamamının satışa çıkarılması açıkça hukuka aykırıdır.” ifadesini kullanmışlardı.Ailenin itirazına rağmen ihale gerçekleşti ve fabrikanın satışı gerçekleştirildi.

DÜNYANIN HER TARAFINA İHRACAT YAPIYOR

Naksan Plastik’te; palet örtüleri, ağır hizmet torbaları, sera örtüleri, malç film, ev tekstil ambalajları, ağır hizmet torbaları, poşet, torba, endüstriyel shrink film, streç film, baskılı/baskısı poşet üretimi gerçekleştiriliyor.

Naksan Plastik’i bünyesinde barındıran 1940 yılında Gaziantep’te temelleri atılan ve Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya uzanan Naksan Holding, bugün plastik ambalajdan, tekstile, enerjiden, lojistiğe ve bilişme kadar birçok alandaki faaliyetlerini sektör lideri olarak sürdürüyor

Çatısı altında, Türkiye’nin en önemli markalarını ihtiva eden, Naksan Holding, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında

7 bin çalışanı bulunan Naksan, 5 kıtada 140 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.,

Holding ayrıca İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 2 şirketi ile yer alıyor.

TMSF’nin 4 Ocak 2022''de düzenlediği ihalede 1 milyar 179 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkarılan ve TMSF Fon Kurulu tarafından onaylanması halinde 1 milyar 245 milyon TL''ye YAPIEN İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından alınan Naksan Plastik''in gerçek değerinin çok altında satıldığı ileri sürüldü.

Gaziantep iş dünyasının yanı sıra kent kamuoyu, satış fiyatının NAKSAN''ın arsa bedelini bile karşılamadığını ileri sürüyor.

 

İlgili Haberler