Kiev sokaklarından son fotoğraf geldi. Savaş muhabiri Cem Tekel paylaştı

Kiev sokaklarından son fotoğraf geldi. Savaş muhabiri Cem Tekel paylaştı
Rusya, Ukrayna ile müzakerelerin bugün Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini duyurdu. Kiev’de bulunan savaş muhabiri Cem Tekel görüşme öncesinde Kiev’den son fotoğrafı “Gözler Rusya - Ukrayna görüşmesinde” notuyla paylaştı.

Rusya heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, gazetecilere, Belarus’un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri olan Brest’in Belovejsk Ormanı bölgesinde açıklama yaptı. Ukrayna heyeti ile anlaştıkları üzere müzakerelerin yapıldığı yere ulaştıklarını belirten Medinskiy, bir önceki turda müzakerelerde bulunduklarını ve bir an önce ateşkesin sağlanmasıyla ilgili Rusya’nın önerilerini sunduklarını hatırlattı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak, ise müzakereler için Ukrayna heyetinin de yola çıktığını açıklamış güvenlik gerekçesiyle yolculuk güzergahını açıklayamayacağını söylemişti.

UKRAYNA''DA SON DURUM

Bir yandan müzakere süreci yürütülürken diğer yandan Ukrayna''da başkent Kiev başta olmak üzere birçok noktaya saldırılar sürüyor. Ülkenin belirli yerlerinde siren sesleri yükselmeye devam ediyor.

“BİR ÜLKENİN KADERİ O MASADAN ÇIKACAK SONUCA BAĞLI”

Savaş seslerinin yükseldiği andan itibaren gelişmeleri anbean aktarmak için bölgeye giden Türk gazeteci Cem Tekel görüşme öncesinde Kiev’den son fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Tekel, fotoğrafa şu notu düştü: “Gözler Rusya - Ukrayna görüşmesinde... Bir ülkenin ve elbette Kiev''in kaderi o masadan çıkacak sonuca bağlı.”

 

 

İlgili Haberler