Flaş... ABD Başkanı Joe Biden ve eşi tahliye edildi. Savaş uçakları havalandı

Flaş... ABD Başkanı Joe Biden ve eşi tahliye edildi. Savaş uçakları havalandı
ABD Başkanı Joe Biden, Delaware’de eşiyle birlikte zaman geçirdiği eve uçuş yasağına rağmen bir uçağın yaklaşması sonrası apar topar tahliye edildi.

ABD merkezli Fox News’ın haberine göre, Biden’ın Delaware eyaletindeki sahil evinde panik dolu anlar yaşandı. Evin çevresindeki uçuşa yasak alana bir özel uçağın girmesi sonucu Gizli Servis alarm durumuna geçti.

İngiliz Daily Mail gazetesi Biden ailesi bir itfaiye istasyonuna götürüldü ve iki savaş uçağı söz konusu uçağı engellemek için havalandı.

Savaş uçaklarının alarm verilmesine neden olan uçağa güvenli bölgeye kadar refakat ettiği belirtildi.

GİZLİ SERVİS SEBEBİNİ AÇIKLADI

Konu ile ilgili Gizli Servis de bir açıklamada bulundu. Açıklamada pilotun doğru telsiz kanalını kullanmadığı ve uçun yönergelerini takip etmediği ifade edildi.

Başkan ve ailesi için bir güvenlik tehdidi bulunmadığının ifade eden Gizli Servis, söz konusu pilotu her ihtimale karşı sorguya aldı.

Biden ve ailesinin Rehoboth Beach kentindeki evlerine geri döndükleri de ek olarak belirtildi.

FAA KISITLAMALARI AÇIKLAMIŞTI

Federal Havacılık Dairesi (FAA), ABD başkanlarının şehir dışı seyahatlerindeki olağan uygulaması kapsamında, uçuş kısıtlamaları açıklıyor.

Bu kısıtlamalar arasında, 10 mil (yaklaşık 16 kilometre) yarıçapında uçuş yasağı ve 30 millik (yaklaşık 50 kilometre) alanda da kısıtlı bölge uygulaması yer alıyor.

İlgili Haberler