Sedat Peker yine Hilal Kaplan'ın eski defterlerini açtı. Hilal Kaplan Türk devletini ermeni soykırımı ile suçlamış

Sedat Peker yine Hilal Kaplan'ın eski defterlerini açtı. Hilal Kaplan Türk devletini ermeni soykırımı ile suçlamış
Sedat Peker, Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın sözde "Ermeni Soykırımı" na dair yeniden gündem olan paylaşımlarını retweetledi. Kaplan, "1915'te devletin suç işlediği gün gibi açıktır." demişti.

Sosyal medyada Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan''a ''Ermeni soykırımı'' üzerinden yaptığı eleştiriler yeniden hatırlatıldı.

Erdoğan, 2010 yılında BBC Türkçe''ye verdiği röportajda "Türkiye''deki 100 bin Ermeni''yi kovabileceğini belirterek "Ülkemde, 170 bin Ermeni var; bunların 70 bini benim vatandaşımdır. Ama yüz binini biz ülkemizde şu anda idare ediyoruz. E ne yapacağım ben yarın, gerekirse bu yüz binine hadi siz de memleketinize diyeceğim, bunu yapacağım. Niye? Benim vatandaşım değil bunlar. Ülkemde de tutmak zorunda değilim." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler üzerine Erdoğan''ı eleştiren Hilal Kaplan da "100.000 Ermeni''yi "gerekirse kovarız" diyebilen Başbakan, 100 yıl önce atalarının ''gerekeni'' yapmadığına kimi inandıracak acaba?" sözleriyle tepki göstermişti.

Yani Erdoğan''ın 100 bin Ermeni''yi "kovmakla" tehdit etmesi nedeniyle, Türkiye''nin 1915 ile ilgili sözlerinin de inandırıcı olamayacağını ima etmişti.

Peker de Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın gündem olan ''Ermeni Soykırımı'' ile ilgili kendisinin etiketlenerek yapılan paylaşımını retweetledi.

İşte Kaplan''ın o skandal ifadeler içeren paylaşımları şöyle:

"Soykırım olup olmamasından çok devletin aklanma çabasına karşıyım, 1915''te devletin suç işlediği gün gibi açıktır."

"100.000 Ermeni''yi "gerekirse kovarız" diyebilen Başbakan, 100 yıl önce atalarının ''gerekeni'' yapmadığına kimi inandıracak acaba?"

"Ermeni malları üzerine bina edilmiş bir devletimiz var. Bu kadar haramdan ''helali hoş'' bir hayat devşirmek imkansız."

Öte yandan Hilal Kaplan''ın, sözde Ermeni Soykırımı etkinliğine katılmasının etkileri sürerken 2012 yılında Ermeni diasporasına yakınlığıyla bilinen bir dernekten ödül aldığı ortaya çıktı.

İlgili Haberler